Skubota urėdijų reforma nepatenkinti miškininkai surengė piketą

  • Teksto dydis:

Trečiadienį į protestą prie Seimo susirinko apie 100 miškų urėdijų reforma nepatenkintų jų darbuotojų bei profesinių sąjungų atstovų.

Lietuvos miško ir miško pramonės darbuotojų profesinių sąjungų federacijos vadovė Inga Ruginienė BNS teigė, kad Vyriausybė per pusę metų nesugebėjo atsakyti, kokią naudą ne tik Lietuvai, bet ir miškininkams duos planuojama reforma, o labiausiai juos piktina tai, kad jie nedalyvavo rengiant pertvarką.

„Mes siekiame atkreipti Seimo dėmesį dėl mums rūpimų klausimų. Kertinis klausimas, kurį keliame nuo sausio mėnesio - nėra derybų su profesine sąjunga. Planuojant bet kokius pakeitimus jau prieš planavimo stadiją, turėjo būti susėsta su profsąjunga ir suderinta. Ta procedūra absoliučiai pažeista“, - teigė I.Ruginienė.

Ji tikisi, kad Seimas išgirs darbuotojų nerimą ir reformą numatančius įstatymus nagrinės ne skubotai ir kokybiškai.

„Mes tikimės, kad Seimas pagaliau įsiklausys ir nedarys tokių nesąmonių, kaip padarė farsą su ekspertize. Pagrindinis dalykas yra kaštų ir naudos analizė - kokią ekonominę naudą atneš reforma, kas atsitiks su darbuotojais. Mes šiuos klausimus keliame pusę metų ir vis dar negauname atsakymų“, - tvirtino I.Ruginienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NUOMONE NEXT

NUOMONE NEXT portretas
ESU uz bendra reformu sprendima ...o dabar butent primena post sovietinius metodus..kas ministras tai jau ALE SPECAS ZINOVAS....o kur dar svietimo reforma...sveikatos sistemos optimizavimas.....eilini karta privirs jovalo...o po 2-3 metu kaltu nebus...juk ATSAKOMYBES NULIS..... PAZIUREKIT i pona eks.ministra OLEKA.....cia jums vaizdelis...ziurekite....mastykite...

.

. portretas
uredijos tai korupcijos liunas,pinigai svaistomi i kaire ir i desne. pareigybes perkamos ,net sumos visiems zinomos.ir tai vyksta daug metu.

Lauk nepatenkintus

Lauk nepatenkintus portretas
Post sovietines rupuzes apraisge musu sali osvije svetur dali tautieciu, stabdantys reforma ir pazanga nreiskia nepasitenkinima..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių