Žada imtis veiksmų dėl skiepų negaunančių pareigūnų: Vyriausybę apstatys blokpostais

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerijai ignoruojant profesinių sąjungų prašymus ir vidaus reikalų ministrės raginimą paskiepyti beveik 8 tūkst. pareigūnų, dirbančių kontaktinį darbą, profesinės sąjungos kitą savaitę planuoja prie Vyriausybės įrengti stilizuotus blokpostus.

„Mes labai kantriai reagavome, kai prioritetiniame sąraše buvome stumiami vis žemiau, nes supratome – vakcinuoti būtina silpniausius. Tačiau dabar, kai skiepus gauna jau gana platus ratas žmonių, kasdien pareigą atliekantys pareigūnai vis dar eilės gale. O keisčiausia, kad mūsų poreikį supratusiai ministrei Agnei Bilotaitei jos kolega Arūnas Dulkys, galima sakyti, prieš nosį užtrenkia duris“, – pranešime žiniasklaidai sakė Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijos pirmininkė Loreta Soščekienė.

Lietuvos policijos profesinės sąjungos pirmininkės Romos Katinienės teigimu, pareigūnai jau planuoja kitą savaitę akcijas prie Vyriausybės ir visoje Lietuvoje.

„Jeigu mes ir toliau būsime stumiami iš eilės prie vakcinų, kitą savaitę Vyriausybę apstatysime blokpostais. O pareigūnai, profesinės sąjungos nariai, save ir savo automobilius pažymės įspėjimais „Atsargiai, aš nevakcinuotas“. Gal tai privers ministrus rasti bendrą kalbą ir prisiminti, kad pareigūnas – ne dėstytojas, jis negali pasirinkti, ar dirbti gyvai, ar nuotoliniu būdu“, – pranešime tvirtino R. Katinienė.

„Mes privalome vykdyti įsakymus. Kaip ir šį, šventinį savaitgalį stovėdami prie uždarytų miestų“, – pridūrė ji.

Vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė šią savaitę paragino nedelsiant paskiepyti 7,9 tūkst. kontaktinį darbą dirbančius pareigūnus. Ministrės teigimu, tai padaryti yra gyvybiškai svarbu, nes pareigūnai dirba priešakinėse pandemijos fronto linijose ir užtikrina karantino reikalavimų laikymąsi.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) teigia prioritetų keisti neplanuojanti. Anot jos pareigūnai yra svarbi visuomenės dalis, kuriai yra teikiamas prioritetas susivakcinuoti, tačiau prieš juos turi būti suskiepytos kitos prieš tai įvardytos grupės, nes joms kyla didesnė rizika susirgti itin sunkia ligos forma arba mirti.

Pagal šiuo metu galiojantį vakcinacijos nuo COVID-19 ligos planą vidaus reikalų ministro valdymo srities statutinėse įstaigose tarnaujantys pareigūnai yra paskutinėje prioritetinėje grupėje prieš pereinant prie masinio gyventojų vakcinavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
pareigūnai dirba lauke,kur minimalus šansas užsikrėsti.Pvz.prekybos centrų pardavėjai labiau rizikuoja.Vyt iš darbo tuos verksnelio profsajunginius kadrus už maišto kurstymą...

V

V portretas
Valdžia žino kad po skiepo nebus kam gatves blokoti tai ir neskiepina

...

... portretas
Milicija, teroru ir grasinimais verčianti piliečius paklusti absurdiškiems valdžios draudimams, pati jų laikytis nenori? Yra nustatyti prioritetai, tai ir laukite savo eilės, niekšai. Kam nepatinka, eikite lauk iš tarnybos.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių