Siūloma uždrausti elektroninių cigarečių rūkymą uždarose patalpose

  • Teksto dydis:

Socialdemokratas Juras Požela siūlo, kad elektronines cigaretes būtų draudžiama vartoti tose pačiose vietose, kaip ir kitus tabako gaminius.

„Elektroninių cigarečių vartojimas nėra iki galo reglamentuotas. Prekyba yra apribota, nepilnamečiai jų negali įsigyti, tačiau niekas nedraudžia jų rūkyti tose pačiose uždarose patalpose arba viešosiose įstaigose, tarkime, valstybės institucijose, kavinėse ar netgi orlaiviuose ir panašiose vietose. Tai mano siūlymas ir būtų elektronines cigaretes prilyginti paprastoms cigaretėms, kad joms galiotų tokios pačios nuostatos ir tokios pačios baudos už netinkamą vartojimą“, - BNS sakė ketvirtadienį Tabako kontrolės įstatymo keitimo projektą užregistravęs parlamentaras.

Jo teigimu, priėmus Europos Sąjungos (ES) direktyvą toks elektroninių cigarečių reglamentavimas Lietuvoje bet kokiu atveju atsirastų.

„Iš principo tas reglamentavimas kažkada atsiras, kai mes priimsime ES direktyvą. Bet jos priėmimas yra ilgai trukanti procedūra, todėl manau, kad būtų logiška prisiimti pas save reikalingus pokyčius. Tos direktyvos esmė - kad elektroninės cigaretės prilyginamos paprastiems tabako gaminiams. Elektroninės cigaretės yra lygiai tokios pačios kenksmingos, ką rodo ir Pasaulio sveikatos organizacijos tyrimai“, - kalbėjo J.Požela.



NAUJAUSI KOMENTARAI

2 tam Ariui

2 tam Ariui portretas
pensija nukvakes, tu pats labiau smirdi

tam Ariui

tam Ariui portretas
Jei atsirado nauja nuodyjimosi forma tai ją reikia įtraukti į bendras taisykles. Aš būdamas uždaroje patalpoje noriu kad man nesmardintų ir jau visai nesvarbu kokiu būdu ta smarvė sukeliama.

Aris

Aris portretas
Atrodo kad Lietuvoje nebeliko jokių rimtesnių problemų nes seimūnai norėdami pasireklamuoti pradeda siūlyti visokius vėjus.Lietuvoje mažėja gyventojų,turėtų proporcingai mažėti ir seimo narių.Kodėl tokio pasiūlymo neteikia svarstymui?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių