Siūloma naikinti teisėjos N.Venckienės neliečiamybę

Seimas turėtų tenkinti generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą panaikinti Kauno apygardos teismo teisėjos Neringos Venckienės teisinę neliečiamybę.

Tokį rezoliucijos projektą antradienį patvirtino ir Seimui teiks darbą baigusi laikinoji komisija. Šeši komisijos nariai buvo už tokį sprendimą, penki balsavo prieš, žurnalistams pranešė komisijos narys Rytas Kupčinskas.

Pasak parlamentaro, už teisėjos neliečiamybės naikinimą balsavo konservatoriai Evaldas Jurkevičius bei Stasys Šedbaras, socialdemokratai Julius Sabatauskas ir Jonas Juozapaitis, liberalė Dalia Kuodytė, liberalcentristė Arūnė Stirblytė, prieš – konservatoriai R.Kupčinskas bei Naglis Puteikis, „tvarkietis“ Antanas Ručys, Krikščionių partijos frakcijos atstovas Jonas Ramonas, „darbietis“ Mečislovas Zasčiurinskas.

N.Venckienė: komisija nusprendė be jokių įrodymų

N.Venckienė neslepia, kad tokio sprendimo ir tikėjosi. Ji įsitikinusi, kad šešiems komisijos nariams, palaikiusiems sprendimą leisti Seimui balsuoti dėl jos teisinės neliečiamybės panaikinimo, turėtų būti pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo tarnyba.

„Apgailėtina, kad tokie Seimo nariai, kaip E.Jurkevičius, S.Šedbaras, J.Sabatauskas, J.Juozapaitis, A.Sirblytė, D.Kuodytė, visiškai nesuvokia realios situacijos ir nesigilino į esmę. Sprendimą priėmė generaliniam prokurorui Dariui Valiui nepateikus jokių įrodymų. Tai dar kartą patvirtino, kad Lietuvai iki teisinės valstybės dar labai toli“, – portalui 1kaunodiena.lt sakė Drąsiaus Kedžio sesuo.

Ji teigė nepadariusi jokių nusikaltimų, o tai, kas vyksta, pavadino susidorojimu dėl to, kad ieškojo teisybės.

„Vienintelis klausimas: kodėl nebuvo pateiktas įrašas iš Garliavos? Nes jis būtų patvirtinęs, kas padarė nusikaltimus: ar antstolė Sonata Vaicekauskienė, policija, vaiko teisių apsaugos specialistės ar aš. Manau, kad žmonės tą suvokia“, – įsitikinusi N.Venckienė.

Buvusi Laimutės Stankūnaitės dukters globėja mano, kad nebus suimta, nes tam nėra jokio pagrindo. „Ar manote, kad po ketverių metų nusileisiu? Kad iškrypėliai vaikus ir toliau prievartautų? Man jau nėra ko prarasti. Brolį palaidojau, mergaitė išprievartauta ir dabar atimta. Yra sūnus, bet jis jau paaugęs“, – sakė teisėja.

E.Jurkevičius: kviečiu ją kandidatuoti į Seimą

Jei Seimas panaikins Neringos Venckienės teisinę neliečiamybę, o ji po tokio sprendimo nebus areštuota, į parlamentą galėtų kandidatuoti Klaipėdoje. Taip po laikinosios Seimo komisijos posėdžio, kuriame pasiūlyta panaikinti N.Venckienės teisinę neliečiamybę, prabilo jos pirmininkas konservatorius Evaldas Jurkevičius.

„Komisijos darbas buvo panašus į pasaką apie Mauglį – visokių čia buvo atstovų, visokių personažų, o tiems, kurie ieško tiesos, noriu pasakyti, kad tiesos ieškojimas ar prezidentės statymas į nepatogią padėtį tikrai nebus ta tiesa, kurios nori Lietuva“, – po komisijos posėdžio sakė E.Jurkevičius.

Tikslindamas, kas siekia pakenkti prezidentei, jis priminė jos vizitą JAV, kuomet D.Grybauskaitės automobilis buvo užpultas N.Venckienės šalininkų.

„Eina žinios iš tarptautinės bendruomenės, kad mūsų šalį tarsi valdo pedofilai. To nėra ir nebus civilizuotoje šalyje“, – paskelbė E.Jurkevičius.

Jis priminė, kad Kauno teisėją remiantys žmonės piketavo ir prie jo biuro bei pasiūlė N.Venckienei mesti iššūkį jam pačiam.

„Kadangi sulaukiau ir piketų prie savo Seimo nario biuro, ir pilietinių iniciatyvų su vėliavom, su žodžiais rašomais, tai jei gerbiama teisėja N.Venckienė neatsidurs, kur atsiduria kai kurie žmonės, tai yra Panevėžyje atitinkamuose namuose, jeigu nesulauks bausmės, o garbiai iškėlus galvą duos atsakymus teisėsaugai ir įrodys savo nekaltumą, aš kviečiu ją kandidatuoti Klaipėdoje, Baltijos vienmandatėje apygardoje, kur esu išsikėlęs savo kandidatūrą Seimo rinkimuose“, – sakė parlamentaras.

Komisijos narrė A.Stirblytė teigė, kad priimtą sprendimą vertina teigiamai, nes ji pati taip balsavo.

„Iš tikrųjų daugelis Seimo narių susipainiojo. Čia buvo ne tiriamoji komisija. Mes netyrėme tų įvykių, neteisėme teisėjos dėl vieno ar kito kaltinimo. Atmetus, kad prokurorai ne visą medžiagą pateikė, apsispręsti man užteko gerbiamos teisėjos frazės, kad ji sąmoningai neruošė mergaitės perdavimui. Reiškia, ji sąmoningai nevykdė teismų sprendimo. Vien dėl šito ir balsavau „už“, – komentavo parlamentarė.

N.Puteikis: siekiama teisėją kuo greičiau suimti

„Visi įvykiai rodo, kad politikų dauguma, kurie valdo valstybę, susitarė N.Venckienę suimti. Komisijos nariams nedavė teikti net balsavimo alternatyvos, kad N.Venckienę būtų leista patraukti teisinėn atsakomybėn, bet neleisti jos suimti, nors prieš balsavimą buvome sutarę, kad jeigu bus nuspręsta leisti naikinti N.Veckienės teisinį imnitetą, turėsime galimybę koreguoti sprendimo formuluotę“, – portalui 1kaunodiena.lt antradienį sakė komisijos narys Naglis Puteikis.

Tačiau, jo teigimu, komisijos posėdžio metu J.Sabatauskas sakė, kad alternatyva gali būti tik tokios: patraukti baudžiamojon atsakomybėn su suėmimu arba nepatraukti be suėmimo.

„Po to matėm, kad komisijos pirmininkas E.Jurkevičius labai skubėjo baigti posėdį. Iki 9 valandos galima įtraukti klausimus į Seimo dienotvarkę. E.Jurkevičius bėgte nubėgo registruoti mūsų komisijos nutarimo projektą, kad jau šiandien būtų svarstomas N.Venckienės klausimas, kad dar šiandien būtų apsispręsta dėl jos neliečiamybės. Kai Seimo pirmininkė I.Degutienė klausė, ar balsuojame dėl šio klausimo įtraukimo į dienotvarkę, ar įtraukiame bendru sutarimu, trečdalis Seimo šaukė „balsuojam“, o ji neva negirdėjo ir įtraukė klausimą į dienotvarkę bendru sutarimu. Toks įspūdis, kad yra nežmoniškas siekis kuo greičiau suimti N.Venckienę. Ne šiaip patraukti ją baudžiamojon atsakomybėn, o suimti. Aš Seimo naujokas, jame esu tik 10 mėnesių, bet ir senbuviai sako, kad nieko panašaus dar nėra regėję“, – pasakojo N.Puteikis.

Seimo nario tvirtinimu, komisija parodė, kad nesiekiama išsiaiškinti tiesos.

„Visa tai, ką dabar matau, neturi nieko bendro su noru nustatyti tiesą, ar N.Venckienė mušė policininkus ir t.t. Panašu, kad galutinis tikslas yra ją suimti. Spėju, kad tai susiję su noru eliminuoti ją iš politinės kovos. Dauguma politinio elito užmiršo, dėl ko visa ši istorija prasidėjo. Užmiršo galimos pedofilijos istoriją“, – įsitikinęs parlamentaras.

Turi balsuoti 71 Seimo narys

Seimo pirmininkė Irena Degutienė informavo, jog rezoliucijos projektas bei pažyma įregistruoti Seimo posėdžių sekretoriate, tad rezoliucijos pateikimas bus įtrauktas į popietinę antradienio darbotvarkę.

Pagal Seimo statutą, kai tyrimo komisija parengia ir paskelbia savo pažymą bei rezoliucijos projektą, Seimo nario asmens neliečiamybės atėmimo klausimas įrašomas į Seimo artimiausio posėdžio darbotvarkę.

Komisija rezoliucijos projektą dėl generalinio prokuroro prašymo leisti patraukti teisėją baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jos laisvę įpareigota Seimui pateikti iki birželio 27 dienos.

Kad teisėja netektų imuniteto, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip 71 Seimo narys. Generalinis prokuroras D.Valys dėl teisėjos imuniteto panaikinimo į Seimą kreipėsi gegužės pabaigoje.

Prokurorai teigia surinkę pakankamai duomenų, kad galėtų pateikti teisėjai įtarimus pagal penkis Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl trukdymo antstolio veiklai, pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, nepagarbos teismui, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo ir dėl piktnaudžiavimo tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ula

Ula portretas
Kiek pamenu pati Venskienė sakė,kad bus būtent priešingai.Juk ji nori bolatiruotis į seimą.Prašau.Visi keliai bus atviri.Nieko aš čia tragiško nematau.Ne jai pirmai panaikinama neliečiamybė.Įdomu,ką Venskienės šalininkai būtų sakę,jeigu nebūtų panaikinta neliečiamybė?Turbūt būtų kalbama,kad neprileidžia kandidatuoti į seimą.Manau,kad jiems koks bebūtų buvęs sprendimas,vis tiek būtų negeras.

to - 88 rolando

to - 88 rolando portretas
Pajace , kodel kirsini tauta ? Suvaidinai seriale zmogzudi ir jau isivaizduoji , kad tau viskas galima ? Juk tu save skaitai kulturos atstovu ?

ZMONEMS

ZMONEMS portretas
ZMONES ATSIBUSKITE JOKIU JURKEVICIU ,KUODYCIU ,SABATAUSKU NETURI BUTI SEIME!! IR KITI KURIE TYRE IS LUBU....VYKSTA VISISKAS SUSIDOROJIMAS SU GERB.VENCKIENE IR JAU NEBEGALIMA TYLETI!GALIMAI PRIES JURKEVICIU JIE TURI KOMPROMATA IR JAM GALIMAI YRA DAROMAS SPAUDIMAS ,KAD SUNAIKINTI GERB.VENCKIENE..SITA ZMOGU REIKIA ATSIMINTI VISIEMS...JURKEVICIU!!!
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių