Siūloma kriminalizuoti vykimą į užsienį teroristiniais tikslais

  • Teksto dydis:

Vyriausybė pirmadienį pritarė pataisoms dėl baudžiamosios atsakomybės už kelionę į kitą valstybę teroristiniais tikslais.

Toliau pataisas svarstys Seimas.

Pagal Teisingumo ministerijos siūlomas nuostatas, už kelionę į kitą valstybę teroristiniais tikslais grėstų laisvės atėmimas iki septynerių metų. Ji apibūdinama kaip kelionė siekiant „rengti ar daryti teroristinį nusikaltimą arba dalyvauti darant teroristinį nusikaltimą, arba dalyvauti grupės, kurios tikslas – daryti teroristinius nusikaltimus, veikloje, arba rengti teroristus, arba mokytis teroristiniais tikslais“.

Tarp naujų nuostatų taip pat numatyta atsakomybė asmeniui, kuris „siekdamas gautas žinias ar įgūdžius panaudoti teroristiniais tikslais, aktyviai rinko ar iš kito asmens įgijo specialių žinių ar įgūdžių, būtinų teroristiniam nusikaltimui rengti, daryti arba dalyvauti darant teroristinį nusikaltimą“. Už tai taip pat iki septynerių metų nelaisvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

opa!

opa! portretas
cenzura!kodel ištrinat balsavimus-tiesa akis bado?

o tai kaip bus su seimo sunide

o  tai  kaip  bus  su  seimo  sunide portretas
ten visi pradedant grybauskaite ,grauziniene ,kubilium ,linkevicium , lescinskiu , zodziu beveik visa konservatlyberastine sutve ---vien tik ir vaziuoja y xoxliandija dalyvaut teroristinese gaujose arba jas remti....ir ne tik ukrainoj ...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių