Siūloma kelti algas merams ir vicemerams

  • Teksto dydis:

Pavasarį tiesiogiai išrinkti merai ir jų pavaduotojai gali tikėtis didesnių atlyginimų.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto narių parengtame projekte siūloma, kad kitų metų kovą savivaldos rinkimuose išrinktiems merams ir paskirtiems jų pavaduotojams būtų taikomi didesni nei dabar pareiginės algos koeficientai. Kokį konkretų jų dydį iš numatyto intervalo skirti merui, spręstų konkrečios savivaldybės taryba.

Pagal projektą, daugiau kaip 100 tūkst. gyventojų turinčio miesto ar rajono meras galėtų pretenduoti į 6750-9000 litų (1957-2609 eurų) atlyginimą. Dabar tokio dydžio savivaldybės vadovas uždirba apie 5490 litų iki mokesčių. Mažesnių rajonų merams numatytos kiek kuklesnės - 5850-8550 litų (1696-2478 eurų) dydžio algos. Šiuo metu iki mokesčių jie uždirba 4725 litus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesistebiu

nesistebiu portretas
nes jei sugebėjo "krizės" metu sumažinus algas,pensijas ir vaikams skirtus pinigus ,pasididinti sau algas,tai ir dabar niekas neuždraus jiems taip pasielgt.

Anonimas

Anonimas portretas
invalidams atiduokite ka paemete nu jau tikrai apsurdas nejaug vel mes visi tylesime

balsas

balsas portretas
Tegul tik pabando. Nematau didelės ar net menkiausios priežasties kelti jiems atlyginimo, kai miestas taip prastai prižiūrimas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių