Siūloma finansuoti magistratūros pirmakursių mokslą

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) siūlo į valstybės finansuojamas magistratūros studijas šiemet priimti 4446 studentus.

Pernai magistrantūrai buvo numatytos 4566 valstybės finansuojamos studijų vietos, tačiau ne visos jos buvo užimtos - priimti 4365 studentai, BNS nurodė ministerija.

Ministerija siūlo į biomedicinos mokslų studijų sritį priimti 507, į fizinių mokslų - 456, technologijos mokslų - 1361, socialinių mokslų - 1459, humanitarinių mokslų - 382, menų studijų - 281 magistratūros pirmakursį.

Į doktorantūros studijas ŠMM šiemet siūlo priimti 497 studentus. Daugiausiai studijų krepšelių turėtų atitekti socialinių mokslų, technologijų mokslų ir biomedicinos mokslų doktorantams.

Pernai doktorantūros pirmakursiams buvo numatytos 503 valstybės finansuojamos vietos, į jas priimti 493 doktorantai.

„Finansavimas magistrantūrai ir doktorantūrai lyginant su 2014 m. išlieka toks pats. Valstybės finansuojamų vietų skaičius 2015 m. šiek tiek mažės dėl to, kad aukštosios mokyklos nusistatė didesnes nei pernai studijų kainas. Normines studijų kainas nustato valstybė, tačiau aukštosios mokyklos gali pagal poreikį jas sumažinti siekdamos priimti daugiau studentų“, - teigia ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Nu jo, jau dabar finansuojame ukropų magistrus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių