Siūloma atnaujinti vandens transportą į Kuršių neriją

Kuršių nerijoje reikia mažinti automobilių srautus ir skatinti vandens transportą, kuris buvo populiari atvykimo į nerija priemonė iki sovietmečio, sako Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos (VSTT) vadovai.

„Tikslas - visoje Kuršių nerijoje, žiūrint į transporto srautų sureguliavimą, daugiau galimybių sudaryti atplaukti vandeniu. Reikia sumažinti automobilių srautą Kuršių nerijoje, faktiškai kiekvienoje gyvenvietėje turi būti po uostą“, - BNS sakė tarnybos direktorė Rūta Baškytė.

Jos pavaduotojas Romas Pakalnis primena, kad jūrinis susisiekimas čia buvo populiarus iki sovietmečio: „Buvo jūrinio susisiekimo tradicija, o sovietmečiu kadangi uždarumas, pasienio režimas, visa kas trukdė. Dabar reikia skatinti visais būdais“.

VSTT vadovų teigimu, transporto srautų sutvarkymas numatomas ir ruošiamame Kuršių nerijos nacionalinio parko tvarkymo plane. Jame, be kita ko, numatoma sureguliuoti transporto eismą, sutvarkyti automobilių stovėjimo aikšteles, tinkamai organizuoti dviračių nuomą ar privežimą, įrengti ekologinius maršrutus.

„Sureguliuoti transporto eismą, nes vasarą nuvažiavus, faktiškai pėstiesiems nebelieka galimybės, visos gatvės, aikštelės, kiemai užkišti automobiliais. Pasiūlyti ekologiniai maršrutai – iš gyvenvietės autobusėlis ar traukinukas pravažiavo, surinko, nuvežė žmones į paplūdimį ir atgal“, - sakė tarnybos direktorė.

Pervalkoje, anot jos, plane numatoma įrengti ekologinį kempingą, „į kurį atvažiuotume ne su automobiliais, o su dviračiais arba pėsti ateitume“, taip pat - vaikų stovyklą.

Nacionalinio parko tvarkymo planas šiuo metu derinamas tarp institucijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
seniai taip reikejo , geros mintys ir planai , tik norisi tiketi , kad tai bus igyvendinta, o ne liks valdininku stalciuose...

jachtuservisas.com

jachtuservisas.com portretas
vadovai VSTT idijotai ... net kalbu nera. Geriau i Kursiu Nerija tylta pastatytu ir per visa ja kelia platesni nutiestu, nes dabar Nida pasiekti kainuoja tiek kiek lektuvu i Maljorka. reikia geriau is juros puses pastatyti uosteli ir pakranteje leisti statyti viezbucius ar sveciu namus..

2am

2am portretas
tu dar vienas idiotas. Kuršių nerija yra unikalus unesco saugomas objektas. Ten išvis turėtų būti draudžiamas eismas (tik viešasis transportas ir ateity - elektromobiliai), o ką jau kalbėti apie statybas ant jūros kranto. O gal tu norėtum kad koks užsienio viešbutis smiltynėje nusirėžtų gerą gabalą paplūdimio ir ten tik už pinigus įleistų?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių