Siūlo 2018-uosius skelbti Sąjūdžio ir A. Ramanausko-Vanago metais

  • Teksto dydis:

Seimo Valstybės istorinės atminties komisija siūlo 2018-uosius skelbti Sąjūdžio ir Adolfo Ramanausko-Vanago metais.

Nutarimo projekte dėl Sąjūdžio metų pažymima, kad kitąmet sukanka 30 metų, kai buvo išrinkta Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinė grupė, įsteigtos Sąjūdžio rėmimo grupės miestuose ir rajonuose.

1988–1990 metai išskiriami kaip ypač svarbus Lietuvos istorijos laikotarpis, kai sovietų okupacinėje sistemoje „Sąjūdžio Seimas veikė kaip dalinis, bet teisėtas demokratinis tautos atstovas“, pažymima, kad Sąjūdžio veikla prisidėjo prie nepriklausomybės atkūrimo.

Kitas nutarimo projektas teikiamas atsižvelgiant į tai, kad 2018-aisiais bus minimos partizanų vadovo A.Ramanausko-Vanago 100-osios gimimo metinės.

A.Ramanauskas-Vanagas (1918–1957) yra Lietuvos karininkas, rezistentas, kovotojas už nepriklausomybę, partizanų vadas, brigados generolas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KP

KP portretas
Sąjūdžio nuopelnai niekam nekelia abejonių, bet ar A.Ramanauskas-Vanagas yra labiausiai nusipelnęs atstovauti tūkstančius pokario partizanų kelia abejonių, mano nuomonę, geriau tiktų Lukša-Daumantas ar Vytautas Žemaitis.

tam piderNATO

tam  piderNATO portretas
todel pakrumiu bandiugele dabar ir balsuoji visus 28 metus uz kgb-esnikus .t ,y uz konservatlyberastine koloborantu gauja ir y Sauliu organizacija kartu su jais eini.....,,,,stribai,,, gyne tauta nuo pakrmiu bandiugu ,jei nebutu gyne jie butu ne 36 tukstancius lietuviu isszude o keliais simtais tukstanciu daugiau....

NATO

NATO portretas
Na ir labai gerai, reikia paminėti tuos kurie kovojo prieš raudoną marą. Taip stribai gyvuliai tai darė visokius negerus darbus partizanu vardu, stribai gyvuliai kiršino visuomene su partizanais. Ir kiršino tam kad partizanai neturėtu paramos tarp kaimiečių - visuomenės
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių