Šioje brandos egzaminų sesijoje - 767 „šimtukininkai“

Šiemet 767 laikiusieji brandos egzaminus gavo šimto balų įvertinimus.618 laukiusiųjų gavo po vieną „šimtuką“, 117 - po du, 28 - po tris, keturi - po keturis aukščiausius įvertinimus. Taigi iš viso „šimtukais“ įvertinti 952 brandos egzaminų darbai.Šie duomenys pristatyti trečiadienį Švietimo ir mokslo ministerijoje (ŠMM) surengtoje spaudos konferencijoje.

Praėjusiais metais aukščiausius įvertinimus gavo 844 laikiusieji, jiems iš viso parašyti 1094 šimto balų įvertinimai.ŠMM trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius pažymėjo, kad atsižvelgiant į mažėjantį abiturientų skaičių „šimtukų skaičius iš esmės išlieka proporcingai toks pat kaip ir praėjusiais metais“.

Po keturis šimtukus gavo Vilniaus licėjaus, Kauno jėzuitų gimnazijos, Marijampolės marijonų gimnazijos ir Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazijos abiturientai.

„Kas tikrai mus džiugina - kad “keturišimtukininkai„ yra net ir tokiose savivaldybėse kaip Jurbarkas“, - spaudos konferencijoje pažymėjo ministras.

Daugiausiai po tris šimtukus gavusių abiturientų yra Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijoje - čia tokių abiturientų penki, Vilniaus licėjuje - keturi, Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazijoje - trys, Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijoje - du.

Ministras spaudos konferencijoje taip pat atkreipė dėmesį, kad nepaisant mažėjančio abiturientų skaičiaus - šiemet brandos egzaminus laikė beveik 5 tūkst. asmenų mažiau nei pernai - dalyvaujančių bendrajame priėmime į aukštąsias mokyklas skaičiai viršys ankstesnių metų rodiklius.

Birželio 1 dieną prasidėjusi stojančiųjų registracija į universitetų ir kolegijų studijų programas baigiasi liepos 23 dieną 17 valandą. Iki šiol sistemoje užsiregistravo beveik 40 tūkst. stojančiųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių