Sinoptikė: savaitgalis bus vėjuotas

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą savaitgalį grįš žiemiški krituliai, bet ne žiemiškas oras, sakė sinoptikė Teresa Kaunienė. Anot jos, sulauksime labai vėjuotų orų.

Į Lietuvą savaitgalį grįš žiemiški krituliai, bet ne žiemiškas oras, LRT radijui sakė sinoptikė Teresa Kaunienė. Anot jos, sulauksime labai vėjuotų orų.

Sinoptikės teigimu, penktadienio dieną Lietuvoje temperatūra šoktelėjo iki 7–11 laipsnių šilumos ir beveik visoje šalyje viršijo gruodžio 19-osios ilgamečius rekordus. Tai lems, kad savaitgalį atvėsę orai atrodys dar vėsesni.

„Šiluma atslūgs, nes iš šiaurės vakarų į mūsų regioną atslinks vėsesnė oro masė. Temperatūra dienos metu mažai keisis. Tokia, kokia buvo ryte, laikysis ir dieną – apie 2–6 laipsnius šilumos. Ir taip menką šilumą dar mažins stiproki ir gūsingi vakarų ir pietvakarių krypties vėjai“, – aiškino T. Kaunienė.

Vietomis vėjo gūsiai sieks 18–22 m/s, o didesnėje šalies dalyje – 15–17 m/s. Pasak sinoptikės diena bus debesuota su pragiedruliais ir daugumoje rajonų vėl numatomi krituliai, o dėl atvėsusių orų sulauksime ne tik lietaus, bet ir šlapdribos. Sekmadienį, sinoptikės teigimu, dangaus lopų bus daugiau, tačiau taip pat numatomi krituliai.

„Kadangi išsilaikys šaltesnioji oro masė, tai naktį vyraus sniegas, šlapdriba ir tik pajūryje – lietus. Dieną taip pat bus jau žiemos sezonui būdingų kritulių, tačiau sekmadienį dieną vyraus trumpalaikiai ir negausūs krituliai, o naktį jie bus šiek tiek intensyvesni pietiniuose šalies rajonuose“, – tvirtino T. Kaunienė.

Ji pridėjo, kad naktį vėjas turėtų nurimti, bet dieną pasisuks iš šiaurės vakarų, todėl vėl sustiprės ir viršys pavojingą ribą – sieks 15 m/s, o arčiau jūros – 20 m/s greitį. Nakties metu termometrai rodys nuo 4 laipsnių šilumos iki 1 laipsnio šalčio. Pašalti turėtų šiaurinėje Lietuvos pusėje, ypač Žemaitijoje. Dieną sinoptikė prognozuoja 0–5 laipsnių šilumą.

Nors naktį iš sekmadienio į pirmadienį, pasak T. Kaunienės, gali pasnigti, pirmadienį vėl turėtų vyrauti šlapdriba ir lietus, todėl sniego kai kurie gyventojai gali nė nepamatyti.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių