Sinoptikė: šalčiai trauksis po truputį

Šalčiai po truputį trauksis ir į kitos savaitės pabaigą jau galime sulaukti teigiamų temperatūrų, LRT RADIJUI pasakojo sinoptikė Edita Gečaitė.

Sekmadienį šalyje bus debesuota su pragiedruliais, negausiai pasnigs tik vietomis. Temperatūra svyruos nuo 4–5 laipsnių šalčio Žemaitijoje iki 10–11 laipsnių šalčio Dzūkijoje. Prie jūros šaltis sieks 1–2 laipsnius.

Pirmadienio naktį šaltis jau bus švelnesnis. Temperatūra kris iki 10–15 laipsnių šalčio, šiauriniuose rajonuose – iki 6–9, o prie jūros – iki 2–3 laipsnių šalčio. Dieną bus nuo 5 iki 10 laipsnių šalčio, šiek tiek šilčiau bus šiaurės vakariniuose rajonuose. Sniego bus nedaug.

„Antradienį žymesnio sniego taip pat neprognozuojama. Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš pietų, pietryčių. Temperatūra naktį kris iki 10–15, pajūryje – iki 5–7 laipsnių šalčio. Dieną laikysis 6–11, prie jūros 3–5 laipsnių šaltis“, – prognozavo sinoptikė.

Trečiadienio naktį vakarinius rajonus jau pasieks kritulių juosta, čia pasnigs, o dienos metu pasnigs jau beveik visoje Lietuvoje. Stiprės pietryčių, pereinantis į pietų, pietvakarių, vėjas. Naktį pajūryje, o dieną jau ir kitur šalyje jo gūsiai sieks 15–18 m/s. Temperatūra išliks panaši kaip ir antradienį – naktį bus 10–15, dieną – tarp 6 ir 11 laipsnių šalčio.

Ketvirtadienio naktį vakarų Lietuvoje prognozuojamas sniegas, dieną kritulių zona išplis į daugelį rajonų. Daugiausia snigs, kai kur jau gali iškristi r šlapios snaigės. Kadangi pietvakarių, vakarų vėjas išliks stiprokas, kai kur gūsingas, vietomis pustys, kils pūga. Temperatūra naktį rytiniuose rajonuose bus tarp 9 ir 14, vakariniuose – 3–8 laipsnių šalčio, pajūryje bus apie 0. Dieną į šalį plūstelės šiluma, bus nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos. Pajūryje vyraus 3–5 laipsnių šiluma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ciklonas

ciklonas portretas
Žemaitija iki Nevėžio. Prašom detaliau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių