Sinoptikė: orai – ant žiemos slenksčio

Artimiausiomis dienomis orai bus tai labiau rudeniški, tai labiau žiemiški, LRT RADIJUI sako sinoptikė Alva Nagelytė.

Antradienį orų sąlygos Lietuvoje bus sudėtingos. Pasak A. Nagelytės, pradėdami nuo vakarinių rajonų šalį užpuls krituliai – daugiausiai sniegas ir šlapdriba.

„Vakarų Lietuvoje daug kur sniegas ir šlapdriba bus gausūs. Dienos pradžioje kraštiniuose vakariniuose rajonuose galima ir silpna lijundra, kitur dar išliks plikledis.

Stiprės pietų, pietryčių vėjas, įdienojus gūsiai sieks 9–14 m/s, kai kur sustiprės ir iki 16 m/s. Temperatūra dieną neskubės kilti ir svyruos nuo 0 iki 3 laipsnių šilumos, pajūryje sieks 4–5 laipsnius“, – sako A. Nagelytė.

Antradienio vakare ir trečiadienio naktį, anot sinoptikės, smarkus sniegas ir šlapdriba persistums į rytinius šalies rajonus. Tuo metu Vakarų Lietuvoje, pasisukus vėjui iš pietvakarių, šlapdribą keis lietus.

„Nakties pradžioje rytiniuose rajonuose dar pūs gana stiprus pietų vėjas, temperatūra naktį pamažu kops aukštyn ir trečiadienio rytą bus nuo 1 iki 6–7 laipsnių šilumos. Tik kraštiniuose rytiniuose rajonuose dar svyruos apie 0 laipsnių“, – prognozuoja A. Nagelytė.

Trečiadienį dieną protarpiais lis, tad sniegas turėtų nutirpti. Dieną temperatūra bus nuo 4 iki 7 laipsnių šilumos. Pūs apysmarkis pietvakarių vėjas.

„Ketvirtadienį protarpiais lis, dieną lietų vėl keis šlapdriba, sniegas. Vėjas jau pasisuks iš šiaurės vakarų ir temperatūra vėl slūgs. Taigi būsime ant žiemos slenksčio – bus tai rudeniški orai, tai vėl į žiemos pusę patrauks“, – sako sinoptikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių