Sinoptikė: antradienį karšti orai iš Lietuvos pasitrauks

Sekmadienį ir pirmadienį Lietuvoje orai tebebus labai šilti ir net karšti, tačiau nuo antradienio jie keisis – stipriai atvės. Tiesa – tik porai dienų.

Kaip LRT RADIJUI sakė sinoptikė Alva Nagelytė, sekmadienį įdienojus temperatūra sieks 26–29 laipsnius šilumos, prie jūros bus apie 22–24 laipsnius.

„Iš šiaurės vakarų praplauks netankūs debesų kamuoliukų. Šiek tiek daugiau jų kaupsis virš Vidurio Lietuvos ir vietomis gali trumpai ir negausiai palyti. Pūs nestiprus šiaurės vakarų vėjas“, – prognozuoja sinoptikė.

Po karštos sekmadienio dienos pirmadienio naktis bus gaivesnė: numatoma temperatūra – 11–16 laipsnių šilumos. „O dieną oras vėl sparčiai kais ir sieks 24–29 laipsnius šilumos. Bet tai jau bus paskutinė karštoji diena. Popietę į šalį pradės skverbtis daug vėsesnis oras,  šiauriniuose bei rytiniuose šalies rajonuose daug kur keldamas lietaus debesis, vietomis su perkūnija. Vakare pūs stiprokas šiaurės vėjas“, – teigia A. Nagelytė. 

Antradienio naktį, pasak sinoptikės, vietomis gali dar truputį palynoti. Šiauriniuose šalies rajonuose paryčiais temperatūra pažemės iki 8–9 laipsnių, pietuose dar bus apie 12–13 laipsnių šilumos.

Dieną Šiaurės Lietuvoje numatoma tik 15–17 laipsnių, Pietų Lietuvoje – dar iki 20 laipsnių šilumos.

„Trečiadienio naktį temperatūra svyruos tarp 5 ir 8 laipsnių šilumos, tik pajūryje bus šilčiau. Dieną numatoma 16–20 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktis taipogi vėsi, tačiau dieną staigiai grįš šilti orai ir temperatūra kils iki 22–25 laipsnių“, – prognozuoja A. Nagelytė.


Šiame straipsnyje: karšti oraioraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Vėjo jėgainių susukti orų srautai blaškos it vanduo puspilnėje autocisternoje ant posūkio.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Viskas gerai su tą vasarą būtų,bet ji Lietuvoje pasidarė ne lietuviška o pietietiška,prie kurios lietuviams sunku prisitaikyti.Birželio mėnuo būdavo vasaros pradžia,vėsi,liepą lietinga arba ne per šilta,geriausias ir šilčiausias mėnuo būdavo rugpjūtis.Visi norėdavo atostogauti rugpjūčio mėnesį.Daba sumaišyta viskas ir sezono orai ir gyvenimai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių