Sinoptikas: per Velykas malonių orų nesitikėkite

  • Teksto dydis:

Velykų dienos bus lemiamos ciklono, o tai reiškia, kad malonių ir sausų orų tikėtis nevertėtų, LRT RADIJUI sakė sinoptikas Vytautas Sakalauskas.

Trečiadienį orai bus debesuoti ir lietingi. Pūs stiprokas pietvakarių vėjas, prie jūros jo gūsiai sieks 15–17 m/s greitį. Oras šils iki 5–8 laipsnių.

Ketvirtadienį orai smarkiai nesikeis. Vėjas naktį pūs iš pietvakarių, dieną savo kryptį jis keis ir papūs ir vakarų, šiaurės vakarų. Žemiausia temperatūra naktį – 3–6 laipsniai šilumos. Dieną bus apie 6–10 laipsnių šilumos.

Penktadienio naktis bus be žymesnių kritulių, o dieną trumputėlį palis. Naktį daug kur pašals iki 0–4 laipsnių šalčio, dieną teks tenkintis 5–9 laipsnių šiluma.

Šeštadienio naktis bus pakankamai sausa, o dieną vėl prasidės lietūs. Naktį vėl daug kur pašals, diena bus malonesnė – tikėkimės sulaukti 7–12 laipsnių šilumos.

„Sekmadienis, pirmadienis, Velykų dienos, deja, bus lemiamos ciklono ir malonesnių ir sausesnių orų nesitikėkime. Gan dažnai palis, yra tikimybė, kad antrąją Velykų dieną kai kur netgi gali pasirodyti šlapdriba. Temperatūra sekmadienio naktį bus teigiama – 1–6 laipsniai šilumos. Pirmadienio naktį temperatūra bus apie nulį. Dienomis irgi – teks šilčiau apsirengti“, – prognozavo sinoptikas.


Šiame straipsnyje: Velykosorai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių