Sinoptikas apie šią savaitę: lietus, lietus, lietus

Visą savaitę Lietuvą merks lietus ir lyg to dar nebūtų gana, kartais kils gūsingas vėjas.

Palyginus su visa savaite, malonesnis bus nebent sekmadienis, bet ir tądien lietaus neišvengsime, LRT RADIJUI pasakojo sinoptikas Vytautas Sakalauskas.

Antradienio dieną orai išliks debesuoti, protarpiais palis. Vakarų Lietuvoje vėjas pūs iš vakarų, šiaurės vakarų, rytinėje šalies pusėje – iš pietvakarių, vakarų. Daug kur jo greitis bus 7–12 m/s, o prie jūros vėjas retkarčiais įsismagins ir iki 15–17 m/s greičio. Šilumos bus 7–9 laipsniai, tik arčiau jūros galima tikėtis 10–12 laipsnių.

Trečiadienio orus lems tas pats ciklonas, tad vėl sulauksime lietaus, guos nebent tai, kad vakarinių krypčių vėjas šiek tiek nurims. Naktį bus 5–9 laipsniai šilumos, dieną – 8–13.

Kalbant apie artimiausių dienų orus, reikia vėl kalbėti apie lietų. Ketvirtadienį vėl daug kur lis, be to dieną kai kur ir vėjo gūsiai sustiprės iki 15–18 m/s. Naktį temperatūra praktiškai nepasikeis – bus 4–9 laipsniai, prie jūros – 10–12. Dieną galima tikėtis malonesnės šilumos – temperatūra sieks 10–15 laipsnių.

„Vis ne kasdien orus lems ciklonas, tad kasdien – lietus, lietus, lietus. Be to, penktadienį ir šeštadienį tikėtinas gūsingas vėjas. Temperatūra naktimis bus 5–10 laipsnių, dienomis – 8–13. Nebent pačioje savaitės pabaigoje, t.y. sekmadienį, galima tikėtis mažiau lietaus ir nedidelės šilumos“, – LRT RADIJUI prognozavo sinoptikas.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių