Sinoptikai žada, kad antroji balandžio pusė bus šiltesnė nei įprastai

Ir šiomis, ir švenčių dienomis vairuotojai turės būti labai atsargūs, nes jau šiąnakt pasnigs, galima lijundra, o panašūs orai numatomi ir per Velykas, LRT RADIJUI sako sinoptikė Vida Ralienė.

Tačiau po antradienio, žada ji, į mūsų šalį turėtų pradėti plūsti šiltesnis oras – didelė tikimybė, kad naktimis temperatūra retai kris žemiau 0 ℃, o dienomis dažnai kils iki 10 ℃ ar bus ir dar šilčiau.

– Kokius orus žada sinoptikai?

– Prie mūsų šalies artėja debesys, kurie atneš nepavasariškus kritulius – sniegą ir šlapdribą. Ketvirtadienis bus vėsus – dieną vos 1–6 ℃ šilumos. O atkeliavusių debesų užteks ir penktadienį, jie niekur iš mūsų šalies nesitrauks.

Tad naktį daugelyje rajonų pasnigs, kai kur galima ir silpna lijundra. Taigi vairuotojai turės būti atsargūs, nes keliuose gali būti slidu. Temperatūra naktį bus nuo 1 ℃ šilumos iki 4 ℃ šalčio. Penktadienį, dieną, sniegelį, šlapdribą turėtų keisti lietus ir šilti iki 4–9 ℃.

Šeštadienio naktį debesys nenoriai sklaidysis, bet pasnyguriuos jau tik kai kur – kadangi debesys plonesni, ir kritulių mažiau. Vėl šals iki 0–5 ℃ šalčio. Į rytą prasidės neilgas atokvėpis, iš dangaus niekas neturėtų kristi, paskui gal trumpam ir saulę pamatysime.

Tačiau jau antroje dienos pusėje į šalį vėl turėtų atkeliauti kritulių debesys ir atnešti šiek tiek šlapdribos, kuri pietiniuose rajonuose pereis į lietų. Šils iki 4–9 ℃, vietomis net iki 11 ℃. O pačioms Velykoms nieko gražaus ir labai gero pažadėti negalime.

– Matyt, tai natūralu, nes šįmet Velykos – balandžio 1 d.

– Pastarąjį 30-metį Velykos buvo kovo 31 d., antroji diena buvo balandžio 1-ąją. Taigi sekmadienio naktis turėtų būti apniukusi ir su lietumi, šlapdriba, o diena temperatūros požiūriu labai skirsis. Pietrytiniuose rajonuose, apie Vilnių, Dzūkijoje, gali šilti ir iki 7–12 ℃, bet pasimėgauti didesne šiluma trukdys lietus. O Žemaitijoje, ypač šiaurės vakarų dalyje, pūs žvarbus šiaurės rytų vėjas ir šils vos iki 1–5 ℃. Tad skirtumas tarp šiaurės vakarinių ir pietrytinių Lietuvos rajonų išties didelis. Žemaitijoje vyraus lietus, gali būti daugiau šlapdribos su sniegu.

Antrą Velykų dieną visi krituliai iš vakarų Lietuvos keliaus rytų Lietuvos link ir pasitrauks iš mūsų šalies. Naktį dar visur lis ar drėbs šlapdriba, paryčiui Žemaitijoje, temperatūrai krintant žemiau 0 ℃  keliai vėl bus slidūs. O dieną vakarų Lietuvoje turėtų būti vėjuota, bet saulėta ir be kritulių.

Iš rytinės šalies pusės sniego, šlapdribos debesys pasitrauks vėliausiai, todėl pirmadienis ten gali būti žiemiškesnis – šlapdriba, sniegas ir smarkus vėjas.

– Tokie orai, kad tie, kurie važiuos, turės būti labai atidūs ir neskubėti.

– Taip, būtinai.

– Kada ateis šilti orai?

– Jau po Velykų. Antradienį, nors bus giedra, be kritulių, bet šiluma tikrai nelepins. Naktį temperatūra neigiama, o dieną tik šiek tiek daugiau nei 5 ℃ šilumos.

Tačiau jau vėliau šiltesnis oras turėtų pradėti plūsti į mūsų šalį, didelė tikimybė, kad naktimis temperatūra retai kris žemiau 0 ℃, o dienomis dažnai kils iki 10 ℃ ar bus ir dar šilčiau.

Prognozuojama, kad pirmoji balandžio pusė bus šiek tiek vėsesnė, o mėnesio pabaiga, antra pusė numatoma šiltesnė nei įprastai.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir vėl sin'Optikų melai liejas laisvai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių