Sinoptikai: šiltus orus keičia lietaus debesys

Antroje savaitės pusėje vis arčiau Lietuvos slinks vandeningas ciklonas su dideliais lietaus debesimis. Dėl jo naktys išsilaikys šiltos, tačiau dienomis keliais laipsniais atvės.

Pastarosiomis dienomis mėgaujamės pavasarine šiluma, tačiau bundančiai gamtai reikia ir sodraus lietaus. Antroje savaitės pusėje vis arčiau Lietuvos slinks vandeningas ciklonas su dideliais lietaus debesimis. Dėl jo naktys išsilaikys šiltos, tačiau dienomis keliais laipsniais atvės.

Jau trečiadienio rytą vykstantieji į darbą galėjo pajusti, kaip ant galvos nukrito vienas kitas lašas lietaus. Sinoptikės Teresės Kaunienės teigimu, paryčiais temperatūra buvo nuo 3 laipsnių šilumos vakariniuose rajonuose iki 3 laipsnių šalčio Aukštaitijoje.

„Ši diena bus debesuota, nes per Lietuvą tęsiasi atmosferos frontas. Nedidelio lietaus galima sulaukti centriniuose, rytiniuose šalies rajonuose. Tačiau šis lietus bus tikrai labai silpnas“, – sakė sinoptikė.

Ji prognozavo, jog įdienojus debesys prasisklaidys ir bus daugiau saulės, vėjo beveik nejusime. Aukščiausia temperatūra sieks 8–13 laipsnių šilumos, Užnemunėje, Dzūkijoje, gali būti ir laipsniu kitu šilčiau.

„Ketvirtadienį stiprėjantis rytų–pietryčių vėjas duos ženklą, kad iš vakarų link Lietuvos artėja ciklonas. Tai bus gana vandeningas ciklonas. Tiesa, ketvirtadienį lietaus tikimybė dar nedidelė, ypač ketvirtadienio naktį, tačiau bus vėjuota ir telksis debesys.  Naktį vyraus teigiama temperatūra, nebent pietrytiniuose rajonuose gali šiek tiek žemiau nulio nukristi – iki 1 laipsnio šalčio“,– teigė sinoptikė.

Ketvirtadienio dieną vyraus 8–13 laipsnių šiluma, tik pajūryje temperatūra gali būti šiek tiek žemesnė.

Vėlai vakare pajūrio zoną, vakarinį šalies pakraštį pasieks pirmieji lietaus debesys.

Sinoptikės teigimu, debesuotos naktys bus gerokai šiltesnės, penktadienio, šeštadienio, greičiausiai ir sekmadienio naktimis vyraus teigiama temperatūra, tačiau protarpiais lis.

Sodrus lietus nuplaus pavasarinę žemę. Todėl dienos bus vėsesnės: penktadienį prognozuojami 7–12 laipsnių šilumos, o sekmadienį  atvės iki 5–10 laipsnių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lukaa

Lukaa portretas
Tikrai gi parašykit kokius cirkus Ratkelis daro, šitoks pavasaris,jau turim būt pilni idiotai kad šildyt ora ir neatjungt šildymo . ir vasara būna +8 laipsniai ir pakankamai dažnai. Kas čia vyksta su tuo atjungimu, ko tempia, pas visu langai kiaurai atviri.

viken

viken portretas
30 03 2015 pagal 3 dienų oro +10 šildymas atjungimas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių