Sinoptikai: sekmadienį lietų keis sniegas

Žiema suskystėjo – šiluma  ir besiblaškantis lietus siautės iki pat savaitgalio. Antroje savaitgalio pusėje žiemužė truputį susiims ir išleis pasivaikščioti šaltuką su sniegu.

Ketvitadienį šalyje oro sąlygos bus itin nemalonios. Nuo pat ryto daug kur palangių būgnus muš krentantis sniego ir lietaus duetas. Vakaris ketins atimti skėčius. Kaune oras dieną sušils iki 3 laipsnių, krituliai šiek tiek sumažės. Vilniuje apsiniaukę, lis lietus, termometrai fiksuos 3 laipsnius šilumos. Šiauliai ir gaus atitinkamą lietaus dozę, sušils apie 3 - 4 laipsnius. Pajūryje pūs smarkus vėjas, sušils iki 3 laipsnių.

Penktadienį dar labiau šils, krituliai taip pat nevengs pasirodyti. Vakaris pūs palengva. Kaune naktį bus ramu, ryte pradės lyti, temperatūra svyruos apie 1 -2 laipsnius šilumos. Dieną žymesnių pasikeitimų nebus, sušils iki 4 laipsnių. Vilniuje debesys išgręš savo megztinius, todėl lietaus nepavyks išvengti. Apie 1 -2 laipsnius sušils naktį ir ryte, dieną  apie 3 laipsnius šilumos.  Šiauliuose naktį bus apie 0, ryte sušils iki 2 laipsnių, pradės byrėti lietus. Dieną termometrų stulpeliai pakils iki 4 laipsnių, lis. Pajūryje šiluma svyruos ties 2 – 3 laipsnių riba, palis, o vėjas toliau šėls.

Šeštadienis toliau matuosis pliuso ženklą, na, o lietus bus papildomas atributas. Vakaris laikysis savo krypties. Kaune apie 2 laipsnius bus naktį ir ryte, dieną sušils iki 4. Debesys išliks, protarpiais jų gretos sumažės, negausiai kris lietus. Vilnių taip pat laistys lietus, temperatūra svyruos apie 2 -3 laipsnius šilumos. Šiauliuose negausiai pasnigs vakarop. Naktį ir ryte sušils iki 1, dieną iki 4 laipsnių šilumos, kritulių nenumatoma. Pajūryje temperatūra laikysis apie 2 laipsnius, krituliai labiau  tikėtini ryte ir vakare. Vėjo širdis vis daužysis.

Sekmadienis į trasą sugrąžins sniegą. Daug kur ryte galima atnaujinta sniego danga, čia pagelbės  šaltukas. Vėsesniu oru taip pat rūpinsis šiaurės vakarų vėjas. Kaune apie -3 -2 šals naktį ir ryte, pasnigs. Dienos metu temperatūrai pakilus iki 1 laipsnio šilumos, pasirodys lietus. Vilniuje kris debesų iškepti sausainiai – snaigės. Naktį ir ryte atvės iki -3 -2, dieną temperatūra laikysis apie 0. Šiauliuose bus debesuota su pragiedruliais. Sniegas labiau lankysis naktį ir ryte, kuomet šals iki -3, o lietus kris dieną, kai sušils iki 1 laipsnio. Pajūryje bus apie 0, leisis snaigės, kurias išnešios nerimstantis vėjas.

Remiantis gismeteo.lt prognozėmis, ateinančią savaitę naktimis šiek tiek pašals, dieną negausiai snyguriuos.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių