Sinoptikai įspėja apie perkūniją ir škvalą

  • Teksto dydis:

Sekmadienio orai šalyje subjurs – daug kur numatomas lietus, kurį vietomis lydės perkūnija ir škvalinis vėjas, LRT RADIJUI sako sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

Sekmadienį temperatūra kils iki 19–23 laipsnių šilumos. Tačiau, pasak sinoptikės, šiluma ilgai nesilaikys, nes popietinėmis valandomis vakarinius ir pietvakarinius rajonus turėtų pasiekti intensyvaus lietaus debesys, kurie bus susiję su šaltuoju atmosferos frontu. Pietvakarinėje šalies pusėje lietų kai kur lydės perkūnija ir staigesni škvalinio vėjo sustiprėjimai iki 12–14 m/s. Rytinį šalies pakraštį krituliai pasieks tik vėlai vakare arba naktį.

Pirmadienio naktis bus lietinga. Perkūnijos griaudės daugelyje rajonų, vėjas stiprės, kai kur jo gūsiai bus škvalinio pobūdžio, vietomis sieks 15–18 m/s. Temperatūra svyruos tarp 10–15 laipsnių šilumos. Dieną lietaus debesis jau turėtų sklaidytis, tad nuo vidurdienio lyti nebeturėtų. Vėjas išliks gana stiprus, daug kur jo gūsiai sieks 15–16 m/s. Temperatūra svyruos tarp 15–20 laipsnių šilumos.


Šiame straipsnyje: oraiŠkvalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jūsu sinoptikai gasdinimai verti-nulio:-)

Jūsu sinoptikai gasdinimai verti-nulio:-) portretas
Tai kur jūsų perkūnija ir švalas? Nakti biški pakrapijo kaip kunigas su krapyla, net nepalijo žmoniškai, o kai kur išvis nelyjo nei lašo. O jau gasdino, o jau gasdino su škvalais ir perkūnijom , jau prieš kelias paras, bet kad jūs neatspėjat rytdienos orų. Dar atsimenu senais laikais ir tai šimtą kartu geriau atspėdavo orus, prieš 60 metų, kai aš dar vaikas buvau, o dabar nebemoka atspėt orų nei tu ką, ot tai tau ir technologijų amžius.

Atsipaliduokit

Atsipaliduokit portretas
Vanga, o jei ne G tai kokią? Ž? :D Visi nori vieni kitus mokyt, patys nesuprasdami, kad patiems dar pasimokyti reikėtų.

Vangai

Vangai portretas
O jei dar ant "ė" uždėtum taškelį - galėtum ir kitus mokinti...:)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių