Per šimtą žmonių susirinko protestuoti prie Prezidentūros

Daugiau kaip šimtas žmonių ketvirtadienio vidurdienį susirinko į protesto akciją prie Prezidento rūmų, kaltindami, kad Prezidentūra esą davė nurodymą atleisti dienraščio „Lietuvos žinios“ vyriausiąjį redaktorių Valdą Vasiliauską.

Prezidentūra teigia, kad žiniasklaidos priemonės vadovas yra susaistytas įsipareigojimų ne jai, o akcininkams ir valdančiai verslo grupei. Akcijos organizatorius Pilietinės visuomenės instituto vadovas Darius Kuolys BNS sakė, jog „atliktas išsamus žurnalistinis tyrimas rodo, kad nurodymai atleisti vyriausiąjį redaktorių ir keisti dienraščio “Lietuvos žinios„ kryptį ėjo iš šitų rūmų“.

„Nepriklausomos Lietuvos istorijoje tai precedentas, kai valdžios nurodymu atleidžiamas privataus dienraščio vyriausiasis redaktorius“, - sakė jis.

Daugiau kaip šimtas protesto akcijos dalyvių pusę valandos vaikščiojo eilute palei Prezidento rūmus, laikydami plakatus „Diktatūrai ne“, „Tiesos“, „Lietuva be teisingumo - Lietuva be ateities“.

Baigiant akciją S.Daukanto aikštėje D.Kuolys paragino „tylos minute pagerbti laisvę žodį“. Į protesto akciją atėjo Nepriklausomybės akto signataras Romualdas Ozolas, kompozitorius Osvaldas Balakauskas, politikos ir visuomenės veikėjas Alvydas Medalinskas, aktorė Rimantė Valiukaitė.

BNS paprašius komentaro dėl kaltinimų esą davus nurodymą atleisti V.Vasiliauską, prezidentės spaudos tarnyba atsakyme nurodė, kad „pagal įstatymus privačios žiniasklaidos priemonės vadovas yra susaistytas įsipareigojimų akcininkams ir ją valdančiai verslo grupei, o ne Prezidentūrai“.

„Lietuvos žinias“ valdo „Achemos grupė“. Birželio 7 dieną šaukiamas akcininkų susirinkimas, kuriame siūloma atšaukti „Lietuvos žinių“ generalinį direktorių ir dienraščio vyriausiąjį redaktorių V.Vasiliauską, ir rinkti naują vadovą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pfff

Pfff portretas
Nu nieko sau, išgirdo kažkokius gandus ir jau puola protestuoti. Labai nerimta.

saunuoliai

saunuoliai portretas
taip ir reikia, laikykimes!

valerija

valerija portretas
Buvo vienas padoresnis laikrastis...
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių