Šiluma džiaugsimės nebeilgai: savaitgalį – itin nemalonios permainos

  • Teksto dydis:

Šalyje vasariški orai tęsiasi ir toliau. Bent jau dvi dienas dar tikrai galėsime pasimėgauti rekordine šiluma, kuomet vietomis oras įkais iki 26–28 laipsnių.

Deja, bet savaitgalį užgrius itin nemalonios permainos. Vasarinius rūbus teks pamiršti ir pasiieškoti kur kas šiltesnių, taip pat pravers neperšlampami batai ir skėčiai. Vyraus vėsios, vėjuotos ir lietingos dienos.

Šiandien šalyje be didesnių pokyčių: numatomas menkas debesuotumas, pūs nesmarkus pietvakarių krypties vėjas. Dienos metu vietomis temperatūra šoktels iki 27 laipsnių. Vilniuje ir Šiauliuose bus apie 24, Panevėžyje apie 25 laipsnius šilumos. Kaune ir šalies pietuose oras įkais iki 26 laipsnių. Pajūryje bus apie 20–22, vietomis šiaurės rytiniuose šalies rajonuose apie 22–23 laipsnius šilumos.

Penktadienis taip pat bus itin šiltas, tačiau dienai bėgant įsismarkaus pietų krypties vėjas. Daugelyje vietovių dangus ir toliau bus saulėtas, tačiau vakare pro vakarinius šalies rajonus plūstels lietaus ir perkūnijos debesys. Naktis bus rami, mažai debesuota, vyraus 13–17 laipsnių šiluma. Dienos metu Vilniuje ir pajūryje bus apie 25 laipsnius šilumos. Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje oras šils iki 26 laipsnių.

Šeštadienio naktį lietaus juosta keliaus per visą šalį, vietomis palis gausiai, galima perkūnija, bus vėjuota. Naktis dar bus pakankamai šilta, temperatūra svyruos tarp 13–17 laipsnių. Dieną taip pat daug kur palis, protarpiais sulauksime pragiedrulių. Po įspūdingos šilumos šeštadienis bus šaltas, tad eidami laukan įvertinkite tai ir pasirinkite atitinkamus rūbus. Dieną šalyje temperatūra svyruos vos apie 15–18 laipsnių, išsilaikys smarkus vėjas. Vilniuje bus apie 15 laipsnių šilumos. Kaune, Šiauliuose ir prie jūros temperatūra bus ganėtinai panaši ir svyruos apie 16 laipsnių. Panevėžyje oras sušils iki 17 laipsnių.

Sekmadienį orai bus labai panašūs: pūs smarkokas vėjas, vyraus permainingas debesuotumas ir trumpalaikis lietus. Naktį numatoma 6–12 laipsnių šiluma, šilčiausia bus prie jūros. Dienos metu temperatūra svyruos vos tarp 13–16 laipsnių, iš praplaukiančių debesų protarpiais palis.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje išsilaikys rudeniški orai: bus vėjuota ir vėsu, dažnai palis.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių