Šiltesnis pavasaris – tik iki sekmadienio

  • Teksto dydis:

Artimiausiomis dienomis laipsniu kitu šils ir dieną, ir naktį, bet nuo sekmadienio orai greičiausiai vėl pradės šalti, LRT RADIJUI pasakojo sinoptikė Alva Nagelytė.

Antradienį vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose dangus bus beveik giedras, tik kraštiniuose rytiniuose bei pietiniuose rajonuose praplauks debesys. Įdienojus oro temperatūra iki 12–16 laipsnių šilumos. Didžiausia šiluma aplankys šalies pietvakariuos. Pūs vidutinio stiprumo šiaurės rytų vėjas.

Trečiadienį orai keisis mažai, išliks sausa, tik dieną šiek tiek padaugės debesų. Naktį temperatūra svyruos tarp 1 laipsnio šalčio ir 4 laipsnių šilumos. Dieną termometrai rodys nuo 13 iki 17 laipsnių šilumos. Šiaurės rytų vėjas jau bus silpnesnis.

Ketvirtadienį ir penktadienį prie Lietuvos artinsis lietaus masyvas, daugės debesų, bet išlikusio aukšto slėgio masyvo jis greičiausiai neperžengs ir išliks sausa, svarstė sinoptikė. Temperatūra naktimis jau kils aukščiau nulio ir svyruos tarp 2–7 laipsnių. Dienomis temperatūra sieks 12–16 laipsnių, kai kur šiauriniuose rajonuose ji pasieks ir 17–18 laipsnių.

„Atkeliauja jau toks linksmesnis, šiltesnis pavasaris, bet sekmadienį turbūt vėl pasuksime link šaltesnių orų“, – prognozavo sinoptikė.


Šiame straipsnyje: orai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių