Šiemet dėl piktnaudžiavimo alkoholiu iš tarnybos atleista 15 policininkų

  • Teksto dydis:

Šiemet per pusmetį iš 15 policijos pareigūnų, atleistų dėl pažeidimų, susijusių su piktnaudžiavimu alkoholiu, 9 pateko į eismo įvykius.

Šiemet per pusmetį iš 15 policijos pareigūnų, atleistų dėl pažeidimų, susijusių su piktnaudžiavimu alkoholiu, 9 pateko į eismo įvykius.

Vienas neblaivus policininkas buvo nustatytas vykdant eismo priežiūros kontrolę, 3 apsvaigimas alkoholiu buvo nustatytas tikrinant atvykusių į darbą policijos pareigūnų blaivumą, remdamasi Policijos departamento Imuniteto valdyba trečiadienį paskelbė Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas.

Imuniteto valdybos 2013 metų analizė rodo, kad iš 32 policijos pareigūnų, atleistų dėl pažeidimų, susijusių su piktnaudžiavimu alkoholiu, 24 pakliuvo į eismo įvykius ar vykdant eismo priežiūros kontrolę, 8 apsvaigimai alkoholiu buvo nustatyti, tikrinant atvykusių į darbą policijos pareigūnų blaivumą.

„Visuomenėje įsigalėjusi alkoholio vartojimo kultūra sėja mirtį nešančias nelaimes. Į tai reaguojantys pareigūnai skatina kolegas ir visuomenę būti pilietiškais ir netoleruoti piktnaudžiaujančių alkoholiu“, - rašoma profsąjungos pranešime.

Lietuvos policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis tvirtina, jog po skausmingų nelaimių patys pareigūnai nelieka abejingi neblaiviems kolegoms ir išgyvena dėl teršiamo policijos vardo.

Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) vadovo nuomone, didžiausia bėda ta, kad trūksta sąmoningumo.

„Bijome ieškoti sprendimų, problemos šaknų. Tik nutikus tragedijai pradedame garsiai apie tai kalbėti“, - apgailestauja profesinės sąjungos vadovas Vladimiras Banelis.

Profesinių sąjungų atstovai siūlo neskubėti pasmerkti, verčiau imtis pokyčių.

„Pamatėte išgėrusį sėdant prie vairo? Sustabdykite arba kreipkitės į reikiamas institucijas tol, kol niekas nenukentėjo. Kreipiuosi ne tik į paprastus piliečius, bet ir į pačius pareigūnus, kurie kartais toleruoja arba stengiasi nuslėpti netinkamą kolegų elgesį. Nebūkime abejingi, netoleruokime akivaizdžių pažeidimų. Juk atsakingas ne tik tas, kuris padarė nusikaltimą, bet ir tas, kuris jo nesustabdė“, - teigia V.Banelis.

„Svarstome galimybę pareigūnams pradėti taikyti polinkio į alkoholį testus. Be to, nuo 2011- ųjų dirbanti Imuniteto valdyba siekia atkreipti dėmesį ir į darbuotojų asmenines problemas, susijusias su galimu alkoholio ir narkotikų vartojimu. Siekiame laiku nustatyti priklausomybę ir padėti reabilituotis, užkardant galimas sunkias pasekmes. Tam organizuojami susitikimai su psichologais, toksikologais“, - sakė S.Skvernelis.

Šiuo metu šalies policijos įstaigose dirba 23 psichologai. Pastaraisiais metais psichologų gretos policijoje pagausėjo, todėl pareigūnų bendravimas su psichologais tampa dažnesnis. Psichologai įsipareigoję laikytis profesinės etikos, kuri užtikrina konfidencialumą, išskyrus labai specifinius atvejus, kai kyla grėsmė paties pareigūno ar aplinkinių žmonių sveikatai, saugumui.

Praėjusią savaitę neblaivaus policininko vairuojamas automobilis Panevėžyje partrenkė tris pėsčiuosius, du iš jų žuvo. Trečias pėsčiasis buvo sunkiai sužeistas.Atostogaujančiam policijos tyrėjui buvo nustatytas 1,42 promilės girtumas.


Šiame straipsnyje: policijapolicininkaialkoholis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Darius..

Darius.. portretas
Manau, kad problema nėra tik pomėgiuose, o slypi kur kas giliau.Juk daugelis geria ne todėl, kad patinka, o todėl kad nuslopinti jausmus, emocijas ir tik paskui jau išsirutulioja alkoholizmas..o policijoje priežaščių tam daug.Kas ateina į policiją? vaikai, tik atitrūkę nuo tėvų priklausomybės, ir ką tie vaikai mato? piktus, pavargusius, nervuotus, bumbančius kolegas,dar piktesnius ir įžūlius policijos "klientus" - įtariamuosius, pažeidėjus, narkomanus ir t. t., kurie tikrai nesako kokie Jūs faini, o dažniausiai - tu skrisi iš darbo, pabandyk suklysti ir tau pyzd...., aš užlenksiu tave ir tavo šeimą ir pan, ir taip per tarnybos laiką N-kartų, bei nukentėjusiuosius, tokius kaip iškritusius iš 5 aukšto, pasikorusius, pasipjovusius venas ir kur kas baisiau, o kur dar avarijos, kada užmušami žmonės ir atvykus reikia padėti surinkti kūno dalis.....po mėnesio laiko tokioje tarnyboje vaikai-pareigūnai pradeda gerti, arba vartoti vaistus, po ko tampa neprognuozuojami.tokia realybė brangieji...

NA NA

NA  NA portretas
o kiek papildė , policininkų gretas ? ,jei būtu kas ateina ,reikėtu kardinalaus valymo policininkų gretose ,,,bet niekas neskuba krutinės atstatyti , pažeidėjui už pašalpas,,,,,,,sėkmės ,gražinti , policininko , gerą vardą ,,,,

NA NA

NA  NA portretas
o kiek papildė , policininkų gretas ? ,jei būtu kas ateina ,reikėtu kardinalaus valymo policininkų gretose ,,,bet niekas neskuba krutinės atstatyti , pažeidėjui už pašalpas,,,,,,,sėkmės ,gražnti , policininko , gerą vardą ,,,,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių