Sieks, kad 2010-ieji būtų Muziejų metai

Seimas iki Naujųjų nepriėmė galutinio sprendimo dėl 2010-ųjų paskelbimo Muziejų metais. Idėjos sumanytoja viliasi, kad Seimas dar svarstys šį projektą.

Lrt.lt primena, kad dar lapkričio viduryje Seimui buvo pateiktas svarstyti projektas 2010-uosius paskelbti Muziejų metais. Po pateikimo už šį projektą balsavo 61 Seimo narys, prieš buvo 1, susilaikė - 8.

Toliau Seimo plenariniame posėdyje siūlymas paskelbti 2010 m. Muziejų metais turėjo būti svarstomas 2009 m. gruodžio 15 d., tačiau šis svarstymas atidėtas.

Kaip lrt.lt komentavo Muziejų metus iniciavusi parlamentarė Dalia Teišerskytė, „projektas tikrai turėjo būti patvirtintas iki Naujų metų, tačiau jis įstrigo stalčiuose ir vis atrandama svarbesnių ir įdomesnių dalykų už kultūrą“.

Jeigu idėjai būtų pritarta, būtų siūloma Vyriausybei sudaryti Muziejų metų komisiją, kuri turėtų parengti Muziejų metų programą, pradėti parengiamuosius darbus jos įgyvendinimui ir numatyti lėšų.

D. Teišerskytė teigia artimiausiu metu rinksianti parašus iš parlamentarų ir prašysianti, kad projektas 2010-uosius paskelbti Muziejų metais kuo skubiau būtų svarstomas Seime.


Šiame straipsnyje: muziejų metai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių