Šiauliuose už maždaug 7 mln. litų planuojama statyti bažnyčią

Šiauliuose rengiamasi naujos bažnyčios statybai: ketvirtadienį prasidėjo Dievo Gailestingumo bažnyčios Šiauliuose architektūrinės koncepcijos konkursas.

„Lieporių rajone, kur bus statoma bažnyčia, gyvena apie 40-50 tūkst. gyventojų, todėl tokiam mikrorajonui vienos bažnyčios per mažai“, - BNS sakė Švenčiausiosios Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo parapijos klebonas monsinjoras Vytautas Kadys.

Jo teigimu, viena bažnyčia turėtų tekti maždaug 10 tūkstančių gyventojų - tuomet galima užtikrinti artimesnį ryšį su parapijiečiais.

„Bažnyčia bus išskirtinė tuo, kad kryps į socialinę pusę, į žmones: pusė bažnyčios bus skirta maldai, o kita pusė - bendroms reikmėms: ten ir seneliai galės ateiti, vyks užsiėmimai, kur būtų galimybė daugiau pabendrauti ir pabūti“, - kalbėjo V.Kadys.

Kada prasidės bažnyčios statyba, kol kas nežinoma. Tikimasi, kad iki birželio pavyks nuspręsti, koks bus jos projektas, tuomet bus kreipiamasi į fondus ir ieškoma finansavimo.

Manoma, kad naujų maldos namų statyboms gali reikėti apie 5-7 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nezinomas

nezinomas portretas
jo permazai skire juokdariai.pinigu nera nu varguoliu krastas konkretus.gera gamibos apimtis pagaminta pinigu.nu dabar gales zodziai ekonomika keltis.gerulis.

dana

dana portretas
Nuciuozes protas musu tautieciu.Krize,zmones alkani,darbo nera,neturi is ko susimoketi mokesciu ,nezino kaip izgyventi ,statys baznycia uz 7 milojonus ,nuprotejimas...Dabartines baznycios pustustes,nera lankytoju juose,kam reikalinga dar viena???

dar to betrūko..

dar to betrūko.. portretas
..statys dar vieną veltėdžių ir dikaduonių UAB-ą , kur surinks paskutinius pensininkų pinigus,....jaunimas jau supranta, kokią š-ną tiesą ji skleidžia ir bažnyčias nevaikšto..
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių