Šiauliuose sujungti miesto ir rajono komisariatai

Nuo rugsėjo Šiauliuose sujungti miesto ir rajono policijos komisariatai. Jei ši naujovė pasiteisins, šiauliečių pavyzdžiu paseks ir kiti šalies miestai.

Sujungti miesto ir rajono policijas buvo rengtasi nuo metų pradžios. Taip siekiama suvienodinti miesto ir rajono pareigūnų krūvius, geriau panaudoti turimą techniką ir sumažinti vadovų skaičių. Nuo rugsėjo sujungti miesto Kriminalinės policijos ir Viešosios policijos skyriai, centralizuotos Licencijavimo, Migracijos tarnybų, Kelių policijos, patrulių pajėgos Šiaulių mieste ir rajone.

„Žmonės dirba Šiauliuose, gyvena ar poilsiauja rajone ar atvirkščiai ,ir nukenčia tiek mieste, tiek rajone ir jiems nėra svarbu, kuris policijos pareigūnas jiems suteiks pagalbą“, – teigė Šiaulių apskrities VPK viršininkas Rimantas Bobinas.

Sujungus policijos komisariatus, sumažėjo vadovų ir pavaduotojų, skyrių viršininkų, tačiau darbuotojai nė iš vieno policijos komisariato atleisti nebuvo, tik keletas jų išėjo į pensiją. Dabar jungtiniame komisariate dirba bemaž 190 darbuotojų. Gyventojus aptarnauja keturios policijos nuovados.

„Nuo rugsėjo 1-osios į iškvietimus tiek į miesto aptarnavimo teritoriją, tiek į Šiaulių rajono teritoriją vyksta jau bendro miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai. Šiandien tai yra trys tyrėjai ir du ekspertai, kurie bet kuriuo paros metu yra pasirengę greitai nuvykti pas gyventojus ir suteikti reikiamas paslaugas“, – sakė Šiaulių miesto ir rajono policijos viršininkas Ričardas Šiumberevičius.

Pirmosios darbo savaitės, pasak policijos vadovų, nebuvo sunkios ir dėl pokyčių nesigailima. Jei šiauliečių iniciatyva pasiteisins, ji bus įgyvendinama ir kituose miestuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių