Šiaulių universiteto studentų gretose – Rio medalininkai

  • Teksto dydis:

Galutinius šiemet priimtų studentų skaičius skelbiantis Šiaulių universitetas didžiuojasi, kad studijuoti pritraukia ir Lietuvai nusipelniusius žmones.

Tarp 650 universitetą papildžiusių naujų studentų – Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojai baidarininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas.

Sieks magistro diplomo

Šiauliečiai A. Lankas ir E. Ramanauskas studijuos kūno kultūros ir sporto edukologijos magistrantūroje. Baidarininkai tikisi universitete pasisemti naujų žinių ir atrasti save, o mokslai jiems neatrodo nei baugūs, nei priežastis nerimauti. „Sportininkams Šiaulių universitete sudaromos puikios sąlygos studijuoti“, – teigė A. Lankas.

Sportinius pasiekimus perkelti į mokslinę erdvę nusprendusius A. Lanką ir E. Ramanauską asmeniškai pasveikino Šiaulių universiteto rektorius prof. dr. Donatas Jurgaitis. Prakalbus apie baigiamojo magistro darbo rašymą, naujieji studentai nenustebino: mokslinio darbo temą sies su baidarių irklavimo sportu.

Paklausti, kas labiausiai padėjo iškovoti medalius, sportininkai vardijo psichologinį susitelkimą, įdėtas pastangas, darbą bei lydėjusią sėkmę. „Tačiau tobulėti dar yra kur“, – sakė olimpiečiai.

Papildė universitete išugdytų elitinių sportininkų būrį

A. Lankas ir E. Ramanauskas – ne pirmi olimpiečiai, mokęsi Šiaulių universitete. Puikius rezultatus demonstruoja parolimpiados dalyvis, Šiaulių universiteto absolventas Mindaugas Bilius. Jis pirmąją Rio de Žaneiro vasaros parolimpiados dieną pasiekė asmeninį rekordą ir iškovojo sidabro medalį lengvosios atletikos varžybų vyrų disko metimo rungtyje. 2014 m. Europos neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate lengvaatletis Jonas Spudis ieties metimo rungtyje iškovojo auksą.

Studijas Šiaulių universitete baigė ir medalius olimpiadoje, taip pat Europos čempionate yra iškovojęs krepšininkas Mindaugas Žukauskas, pasaulio bei Europos čempionatuose medalius pelnė Šiaulių universiteto absolventas krepšininkas Robertas Javtokas, Europos čempionate – Donatas Slanina. Olimpiadoje taip pat yra dalyvavusios maratonininkės Rasa Drazdauskaitė ir Remalda Kergytė, lengvaatletė Eglė Balčiūnaitė, plaukikas Paulius Viktoravičius ir kiti sportininkai.

Studentų skaičius išlieka stabilus

A. Lankas ir E. Ramanauskas, kaip ir kiti naujieji Šiaulių universiteto studentai, rinkosi iš šiemet siūlytų 30 bakalauro ir 25 magistro studijų programų. „Šiemet priimtų studentų skaičius išliko stabilus – turime 650 bakalauro ir magistrantūros studijas pasirinkusių naujų studentų. Panašus jų skaičius buvo ir praėjusiais metais, todėl džiaugiamės stabilumu nepaisant bendro studentų mažėjimo Lietuvoje bei emigracijos, demografinių problemų“, – sakė Lina Bivainienė, Šiaulių universiteto komunikacijos, rinkodaros ir neakademinių reikalų tarnybos direktorė.

Studijuoti pirmosios pakopos studijų programose šiemet pradėjo per 250 studentų. Vienos populiariausių universitete – švietimo ir ugdymo krypties studijų programos: pradinio ugdymo pedagogika ir ikimokyklinis ugdymas, kūno kultūra, kineziterapija, specialioji pedagogika.

„Kalbant apie antrosios pakopos studijas, šiemet Šiaulių universitete studijas jau pradėjo per 170 magistrantų. Studijomis domisi ir užsienio šalių gyventojai. Čia jau studijuoja arba dar tebelaukiami atkeliaujantys studentai iš įvairių Europos ir pasaulio šalių: Čekijos, Danijos, Prancūzijos, Italijos, Slovakijos, Ispanijos, Šveicarijos, Gruzijos, Ukrainos, Kazachstano, Turkijos, Pietų Korėjos, Taivano, Indijos, Šri Lankos ir Ganos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių