Šiaulių teisėjui iškelta drausmės byla už vengimą atlikti pareigas

  • Teksto dydis:

Teisėjų etikos ir drausmės komisija (TEDK) iškėlė drausmės bylą Šiaulių teisėjui Jonui Stubriui, kuris, kaip manoma, nepagrįstai nusišalino nuo septynių civilinių bylų nagrinėjimo.

Komisija sprendimą priėmė apsvarsčiusi Šiaulių apygardos teismo pirmininko Vytauto Kursevičiaus teikimą dėl Šiaulių apylinkės teismo teisėjo J.Stubrio galbūt padarytų teisėjo vardą žeminančių veiksmų, nusprendė teisėjui iškelti drausmės bylą.

Šiaulių apygardos teismo pirmininkas savo teikime nurodė, kad atlikus J.Stubrio darbo patikrinimą, nustatyta, jog teisėjas nuo sausio 1 iki vasario 12 dienos nepagrįstai nusišalino nuo septynių civilinių bylų nagrinėjimo.

„Nusišalinimo motyvai – kad pažįsta advokatus, kad su vieno kartu dėsto kolegijoje, su kitu anksčiau dirbo teisme“ , – BNS sakė Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

Be to, nustatyta, kad vieną bylą teisėjas nagrinėjo, nors vėliau teigė, kad yra pažįstamas su joje dalyvaujančiu advokatu. Bylai einant į pabaigą, J.Stubrys nuo nagrinėjimo nusišalino.

TEDK sprendė, kad nevienkartinis nusišalinimas be pakankamo pagrindo nuo paskirtų bylų nagrinėjimo, vertinamas kaip vengimas atlikti savo pareigas ir Teisėjų etikos kodekso pareigingumo nuostatų nevykdymas.

„Tokie teisėjo veiksmai gali būti pagrindu teisėjo drausminei atsakomybei, todėl teisėjui iškelta drausmės byla“, – rašoma Nacionalinės teismų administracijos pranešime.

Drausmės byla bus perduota nagrinėti Teisėjų garbės teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių