Šiaulių miesto meras įtariamas melavęs agentams (papildyta)

Šiaulių miesto meras Genadijus Mikšys atsidūrė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) akiratyje. STT liberalcentristui trečiadienį pateikė įtarimus anksčiau per apklausą davus melagingus parodymus.

Paklaustas, ar tiesa, kad jam pateikti įtarimai dėl melagingų parodymų davimo, G.Mikšys pateikė savo versiją: „mano atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimai melagingų parodymų pateikimo. Pabrėžiu, dėl galimai melagingų. Daugiau nieko negaliu komentuoti", - sakė Šiaulių meras.

G. MIkšys portalui sakė neketinantis trauktis iš mero posto. „O dėl ko reikia trauktis?“, - nustebo Šiaulių miesto galva.

„Vakar Šiaulių merui Genadijui Mikšiui ir vicemerei Almai Javtokienei STT Šiaulių valdyboje pateikti įtarimai dėl melagingų parodymų davimo. Jie davė parodymus miesto tarybos narių kyšininkavimo byloje", - portalui sakė Šiaulių apygardos prokuratūros atstovas spaudai Martynas Povilaitis.

Paklaustas, dėl ko konkrečiai tarybos nariai melavo, M.Povilaitis sakė negalintis šios informacijos atskleisti. Tiesa, prokuratūros atstovas pridūrė, kad prieš dvi savaites STT dėl melagingų parodymų davimo pateikė įtarimus dar dviems tarybos nariams.

„Kol kas nenorėčiau nieko komentuoti, nes apie šią bylą žinau tik tiek, kiek parašyta žiniasklaidoje. Norėčiau, kad būtų gerbiama nekaltumo prezumpcija. Kol kas nežinau, ką apie bylą mano kita pusė (Šiaulių miesto meras G.Mikšys - red. past.)", - paklaustas, kaip vertina jo partijos bendražygiui pateiktus įtarimus, portalui sakė Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) pirmininkas Artūras Zuokas.

LiCS lyderis teigė šiandien su G.Mikšiu dar nekalbėjęs ir pažadėjo daugiau komentarų pateikti vėliau.

STT Šiaulių valdybos viršininkas Žydrūnas Bartkus taip pat atsisakė ką nors komentuoti. „STT šios bylos tyrimo eigos nekomentuoja. Bet kokia informacija yra ikiteisminio tyrimo duomenys", - portalui sakė Ž.Bartkus.

Melagingais parodymais įtariamas Šiaulių miesto meras G.Mikšys yra LiSC Šiaulių skyriaus pirmininkas. Įtarimai pateikti ir miesto vicemerei, krepšininko Roberto Javtoko mamai A.Javtokienei, priklausančiai Naujosios sąjungos partijai.

Tą pačią dieną STT atliko kratą ir Marijampolės apskrities viršininko administracijoje. Po kratos buvo sulaikytas Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento direktoriaus Zenonas Galadauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių