Šiaulių miestas išsirinko garbės piliečius

Šiandien Šiaulių miesto Taryba miesto garbės piliečių vardus suteikė Šiaulių universiteto Gamtos muziejaus darbuotojui Stasiui Gliaudžiui, buvusiam miesto merui Arvydui Saldai ir JAV Omahos miesto ir Šiaulių draugystės iniciatorei Nellie Sudavičius MacCallum.

Kandidatūras į garbės piliečius liepos-rugpjūčio mėnesiais teikė miesto įmonės, įstaigos ir organizacijos. Iš viso buvo pateikta 13 pasiūlymų.

Rytoj vyks iškilmingas miesto Tarybos posėdis, kuriame bus pagerbti nauji garbės piliečiai. Iki šiol garbingas vardas buvo suteiktas 26 žmonėms.

Stasio Gliaužio kandidatūrą teikė Šiaulių universiteto Edukologijos fakultetas. S.Gliaudys buvo vienas iš Šiaulių gamtos ir kultūros paveldo apsaugos klubo „Aukuras" įkūrėjų ir aktyviausių dalyvių, aktyvus Sąjūdžio veikėjas, Šiaulių botanikos sodo įkūrėjas, intensyviai dirbo mokslinį tiriamąjį darbą. Šiuo metu yra Šiaulių universiteto gamtos muziejaus, kurį pats ir įkūrė, direktorius.

Arvydo Saaldos kandidatūrą teikė  Šiaulių pramonininkų asociacija. A. Salda 1991 m. buvo išrinktas antruoju Šiaulių meru, aktyviai dalyvavo Šiaulių savivaldos formavime. Intensyviai dirbo, kad išliktų oro uostas. Šiuo metu atstovauja vienam bankui, yra Šiaulių universiteto tarybos narys, aktyvus humanitarinių projektų organizatorius Rotary klube.

Nellie Sudavičius MacCallum kandidatūrą teikė Šiaulių universitetas. N. Sudavičius MacCallum yra Omahos draugystės su Šiauliais idėjos autorė bei viena aktyviausių narių plėtojant Šiaulių miesto ir universiteto bei Omahos lietuvių bendruomenės bendradarbiavimą. Ilga laiką vadovavo  Omahos susigiminiavusių miestų asociacijos lietuvių komitetui. Jos dėka pradėti plėtoti Šiaulių ligoninės ir Omahos universitetinės ligoninės partnerystės ryšiai. Įtakojo Šiaulių ir Nebraskos universitetų bendradarbiavimą, nuolat rūpinosi ŠU studentais ir dėstytojais, muzikos kolektyvais, kurie atvykdavo pagal kultūrinių ir akademinių mainų programas į Nebraskos universitetą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių