Šiaulių apylinkės teismas ieško naujos buveinės

Trijuose senuose pastatuose įsikūręs Šiaulių apylinkės teismas ieško naujos pastogės ir tikisi šių metų rudenį persikelti į naujas patalpas.

Nacionalinė teismų administracija paskelbė patalpų nuomos konkursą.

Šiaulių centre norima išsinuomoti 3400 – 3700 kvadratinių metrų ploto patalpas. Netoli turėtų būti viešojo transporto stotelių, mažiausiai viena maitinimo įstaiga, pageidaujama ne mažiau kaip 60 automobilių stovėjimo vietų pastato kieme arba šalia jo.

Tarnybinės ir viešosios patalpos turi būti įrengtos viename arba keliuose sublokuotuose ir turinčiuose praėjimus pastatuose. Pageidautina, kad visos teismui skirtos patalpos būtų išdėstytos viename arba keliuose gretimuose pastato pirmuosiuose aukštuose, teigiama Nacionalinės teismų administracijos komentare BNS.

Pirminiais skaičiavimais, teismo patalpų nuoma per mėnesį atsieitų apie 24,9 tūkst. eurų arba apie 298 tūkst. eurų per metus.

Anot Nacionalinės teismų administracijos, nuo 2013 metų sujungus Šiaulių miesto ir Šiaulių rajono apylinkių teismus iki šiol teisėjai ir administracija dirba trijuose pastatuose skirtingose miesto vietose.

„Dėl nepatogios infrastruktūros gaišinamas teismo darbuotojų darbo laikas, ilgiau užtrunka administravimas ir dokumentų valdymas. Nepatogumų kyla ir teismo klientams, kurie vėluoja į posėdžius, yra nukreipiami į kitą teismo pastatą, dėl to kyla nepasitenkinimas ir pasipiktinimas dėl sugaišto laiko, keliuose pastatuose apsilankyti tenka ir atvykusiems susipažinti su bylos medžiaga, kuri jau perduota į archyvą“, – tvirtino Nacionalinė teismų administracija.

Be to, dabartiniai teismo pastatai statyti ir 1930 metais, ir 1976 metais, jose nedarytas kapitalinis remontas, todėl vasarą darbuotojai ir lankytojai kenčia nuo karščio, žiemą – nuo šalčio.

Nuo 2018 metų prie Šiaulių apylinkės teismo ketinama prijungti dar penkis teismus: Joniškio, Kelmės, Pakruojo, Radviliškio ir Raseinių rajonų.

„Pasikeis šio teismo struktūra ir padidės darbuotojų skaičius, todėl teismui reikės užtikrinti papildomas patalpas teismo funkcijoms vykdyti“, – tvirtina Nacionalinė teismų administracija.

Išsinuomojus naujas patalpas, tris teismo valdomus pastatus numatoma perduoti Turto bankui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kaune be darbo stovi Kupcinsko ,,auksinis tualetas,, galetu nuomuot....tures patalpas...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių