Šiauliečiai buriasi į saugos būrius

Šiauliuose veiklą pradėjo savanoriški saugos būriai, kurių pagrindinis tikslas - viešosios tvarkos palaikymas.

Savanoriški saugos būriai (SSB) įsteigti šiauliečio Seimo nario Valerijaus Simuliko iniciatyva.

Pirmuosius budėjimus viešose Šiaulių miesto vietose SSB nariai kartu su policijos pareigūnais atliks jau per artėjančias šventes. Vakar Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos vadovai SSB nariams įteikė policijos rėmėjų pažymėjimus.

„Visi SSB nariai, norintys budėti viešose vietose kartu su policijos pareigūnais, būtinai privalės tapti policijos rėmėjais. Šioje veiklos srityje SSB vadovaujasi Policijos rėmėjų įstatymu. SSB plėtos veiklą ir kitomis kryptimis: pagalba socialiai remtiniems, vienišiems žmonėms ir nusikaltimų prevencija. Dalyvaujantieji šiose veiklose galės ir nebūti policijos rėmėjais“, - teigia SSB iniciatorius V. Simulikas.

Šiuo metu SSB vienija per 60 narių. SSB yra įregistruota kaip asociacija, kurios nariais gali būti ir fiziniai, ir juridiniai asmenys. Vakar SSB pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Šaulių sąjunga, Tarptautinės policijos asociacijos (IPA) Šiaulių skyriumi.

„SSB veikla paremta savanoriškumo principu. Žmonės aukos savo laisvalaikį vardan kilnaus tikslo ir už tai negaus jokio atlyginimo. SSB yra paramos gavėja, veiklą vykdys iš privačių rėmėjų lėšų, valstybei SSB nekainuos nė cento“, - sako V. Simulikas.

SSB turi savo vėliavą ir ženklą, kurio pagrindinis akcentas yra Šiaulių herbe esanti meškos galva - jėgos simbolis.


Šiame straipsnyje: saugos būriaiSimulikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių