Šeštadienis bus apniukęs, sekmadienis – saulėtas ir šiltas

Penktadienį ir šeštadienį, anot sinoptikų, dar bus drėgna, apniukę ir vėjuota, tačiau  sekmadienį į Lietuvą sugrįš malonesni saulėti ir šilti orai.

Pasak sinoptikės Juditos Liukaitytės, penktadienį mūsų šalį vis dar dengs debesys, nors pragiedrulių, palyginti su praėjusiomis dienomis, bus daugiau.

„Rytiniuose rajonuose lietaus sulauksime ryto valandomis, tačiau apie vidudienį jis pasibaigs, iškeliaus toliau į rytus. Rytiniuose rajonuose, vidurio Lietuvoje bus tikimybė sulaukti ir saulės“, – kalbėjo ji.

Tačiau, sinoptikės teigimu, iš vakarų Lietuvos link artėja naujo ciklono debesų zona. Jei pajūris rytą dar pasitiko su saule, dienos metu ten debesų gausės. Po vidudienio daugelyje vakarinių šalies rajonų yra tikimybė sulaukti nedidelio lietaus.

„Artėjant ciklonui, pradės stiprėti vėjas iš pietvakarių, jis bus gūsingas, ypač pajūryje. Oras šils tik iki 12–17 laipsnių“, – prognozavo J. Liukaitytė.

Dangus bus apniukęs ir šeštadienį – dangų virš šalies debesimis dengs penktadienį priartėjęs ciklonas. Tiek dieną, tiek naktį gali protarpiais palyti. Naktį dar pūs gūsingas 15–18 metrų per sekundę stiprumo vėjas, tačiau dieną jis po truputėlį rims, teigia sinoptikė.
„Ateinanti naktis bus šiltesnė – apie 10–14 laipsnių. Šeštadienio dieną temperatūra bus panaši kaip penktadienį, gal kokiu laipsniu šiltesnė – apie 13–18, bet šilumos dar nelaukiame“, – LRT Radijui kalbėjo ji.

Pasak J. Liukaitytės, sekmadienį orai turėtų žymiai pagerėti. Sulauksime giedros, lietaus tikimybė bus nedidelė, vidutinio stiprumo vėjas pūs iš vakarų. Naktis bus vėsesnė – apie 6–11 laipsnių, tik prie jūros bus keliais laipsniais šilčiau. Dieną oras šils iki 15–20 laipsnių.

„Panašūs gražūs orai bus ir kitos savaitės pradžioje – lietaus tikimybė nedidelė, nestiprus vėjas. Šaltokos naktys, apie 7–12 laipsnių šilumos, tačiau dienomis oras sušils iki 16–22 laipsnių“, – teigė sinoptikė.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių