Šeštadienį Palangoje karaliaus stintos

  • Teksto dydis:

Jau šį šeštadienį Palangos J. Basanavičiaus gatvėje ims karaliauti stintos – kurortas linksmai ir skaniai švęs tradicinę, jau tryliktąją šventę „Palangos stinta“. Organizatoriai parengė turtingą ir turiningą kultūrinę bei kulinarinę šventės programą.

Susirungs žvejai

Nuo ankstyvo ryto šventinė nuotaika tvyros pajūryje – ant jūros tilto 9 val. prasidės Stintų meškeriojimo varžybos Palangos mero taurei laimėti. Jose savo jėgas galės nemokamai išbandyti visi norintieji, subūrę dviejų žmonių komandą, turintys meškeres su penkių kabliukų sistema bei pasirūpinę tinkamu masalu.

Registracija į varžybas Jūratės ir Kastyčio skvere šeštadienį prasidės 8 val.

Tris valandas – nuo 9 val. iki 12 val. – žvejai rungsis tarpusavyje, kuri komanda pagaus daugiau žuvų, o ypač – stintų. Būtent pastaroji žuvis beveik garantuos pergalę, kadangi kiekvienas sugautos stintos gramas bus vertinamas 10 taškų, bet kokios kitos žuvies gramas komandai uždirbs 1 tašką.

Vidurdienį ant jūros tilto teisėjai pasvers komandų laimikį bei įvardins nugalėtojus. Apdovanoti bus ne tik daugiausiai taškų pelnę žvejai, bet ir jauniausias bei vyriausias varžybų dalyviai, atskiro dėmesio sulauks ir dailiosios lyties atstovių suburta komanda.

Stintų ordinas

Lygiai vidurdienį J. Basanavičiaus gatvėje „užvirs“ linksmybės – 12 val. skelbiama oficiali Stintų šventės pradžia su sveikinimais, tradicinėmis magaryčiomis žvejams ir svečiams ir tradiciškai – naujų Stintų ordino riterių inauguracija.

Šiais metais už meilę šventei „Palangos stinta“ Stintų ordino riteriu bus inauguruotas italas Daniele Serantoni, prisistatantis kūrybiniu slapyvardžiu Mondo Scara. Menininkas Stintų šventės proga kurortui ruošia dovaną – paties sukurtą įspūdingo dydžio menišką  žuvį.

Savo kūrinį menininkas į Palangą atgabens pats ir miesto viešajai bibliotekai perduos Stintų šventės metu – vasario 13 d. Šią italo dovaną kiekvienas norintis galės pamatyti Palangos viešosios bibliotekos fojė, 3 aukšte.

Stintų barbekiu

Praėjus pusvalandžiui po vidurdienio, 12.30 val. Jūratės ir Kastyčio skvere savo išmonę pradės demonstruoti geriausi šalies barbekiu meistrai – prasidės Stintų barbekiu čempionatas. Meistrai tarpusavyje varžysis, kas skaniau ir originaliau paruoš bei patieks keptas stintas. Antroji rungtis – patiekalas iš kitokių žuvų.

Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos direktorius Aurelijus Bagočius pripažino, jog rengtis šioms tradiciškai Stintų šventę praturtinančioms varžyboms barbekiu meistrai pradėjo prieš gerą mėnesį – dėl geriausiųjų vardo šeštadienį susirungsiančios komandos iš anksto kūrė receptus, galinčius atnešti pergalę čempionate.

Prisistatys pasieniečiai

Stintų šventę šiais metais praturtins ir pasieniečiai – Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės Palangos užkardos pareigūnai Jūratės ir Kastyčio skvere virs žuvienę bei pristatys savo profesiją.

„Pristatysime kinologus, ginkluotę, kiek leidžia mums skiriamos erdvės galimybės – ir turimą techniką. Vaikai galės ne tik pasižiūrėti pristatomą techniką, bet ir įsilipti į ją“, – sakė Juozas Rinkevičius, Palangos Pasienio užkardos vadas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stinta

Stinta portretas
Brangi stinta-neįkandama )

sitie jau ir suvalkiecius pralenks

sitie jau ir suvalkiecius pralenks portretas
kas pasiulys didziausia stintos kaina tas gaus priza AS GOBSIAUSIAS LIETUVOJE.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių