Sergantį berniuką parėmė policija

Policijos darbuotojų iniciatyva sergančiam vėžiu berniukui buvo surinkta lėšų gydymui.

Vykdant tarnybines pareigas policijos pareigūnams nuolat tenka susidurti su žmonių išgyvenimais, nelaimėmis, bėdomis, bendrauti su ne pačiais geriausiais mūsų visuomenės atstovais. Galima pamanyti, kad dirbdami pilną stresų sunkų darbą pareigūnai gali pasidaryti nejautrūs, abejingi svetimoms nelaimėms - tačiau jų poelgiai byloja apie ką kitą.

Kai rajoniniame laikraštyje buvo paskelbta apie onkologine liga sergančio keturmečio berniuko bėdas, Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Rokiškio rajono policijos komisariato darbuotojai neliko abejingi vaiko ir jo tėvelių skausmui. Policijos Organizaciniame poskyryje dirbančios moterys organizavo akciją mažajam Deividukui paremti ir per kelias dienas surinko daugiau nei 600 litų. Akcija, organizuota prasmingo adventinio susikaupimo metu parodė, kad nors ir daug mūsų visuomenėje kalbama apie susvetimėjimą, dvasinį šiurkštumą, Rokiškio rajono policijos komisariato darbuotojų širdys dar nesudiržo ir jie yra pasirengę užjausti bei padėti.

Pasitarus su ligoniuko gyvenamosios vietos apylinkės inspektoriumi ir socialine darbuotoja, už akcijos metu surinktus pinigus buvo nupirktas televizorius, žaislai, saldumynai. Kai su dovanomis į atokaus Dauniūnų kaimo sodybą atvyko policijos delegacija, mažasis Deividukas tik išsižiojo. Labiausiai berniuką nudžiugino gautas šautuvas, nes šios dovanos buvo prašęs Kalėdų Senelio. Vaikas ilgai nepaleido svečių ir įsitvėręs už Rokiškio rajono policijos komisariato vadovo Stasio Meliūno uniforminės striukės skverno, vis rodė, kaip važiuos padovanotu džipu, taip panašiu į pareigūnų automobilį.

Su ašaromis akyse išlydėjusi geradarius Deivido motina, perdavė visam policijos komisariato kolektyvui šiuos žodžius: „Telaimina Jus Dievas už jautrumą ir pagalbą. Būkite laimingi. Gražių, ramių Kalėdinių švenčių ir Naujųjų Metų".


Šiame straipsnyje: policijaberniukaslėšosgydymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių