Senjorų darželyje alytiškės pamiršta ir sveikatos problemas

  • Teksto dydis:

Dviem dešimtims sunkiai judančių garbaus amžiaus alytiškių įkurtas senjorų darželis – išsigelbėjimas nuo vienatvės ir ligų.

Galimybe bendrauti, užsiimti mėgstama veikla ir pasijusti kaip šeimoje alytiškiai, pageidaujantys ištrūkti iš namų, naudojasi nuo gegužės. Senoliai sunkiai juda, tačiau sportuoja, noriai vyksta į ekskursijas, vasarą net grybavo.

Garbaus amžiaus alytiškius rytais iš namų į senjorų darželį surenka ir autobusiuku atsiveža viešosios įstaigos „Gerumo skraistė“  darbuotojai. Senjorų čia nuo ryto iki vakaro laukia įvairūs užsiėmimai – jos velia vilną, mezga, siuva, gamina atvirukus.

Alytiškės sako čia atitrūkstančios nuo kasdienybės, vienatvės, pamirštančios ir sveikatos problemas.

Alytaus miesto savivaldybė tokiai veiklai pusmečiui skyrė 20 tūkst. eurų. Kitąmet numatyta skirti 10 tūkst. eurų daugiau. Skaičiuojama, kad kas šeštas  alytiškis yra vyresnio amžiaus, o kas trečias – vienišas.

Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje veikia daugiau nei šimtas savivaldybių ir nevyriausybinių organizacijų centrų senyvo amžiaus asmenims. Tačiau dauguma jų skirti neįgaliesiems arba vyresnio amžiaus žmonėms, kurių dar nekamuoja judėjimo problemos.

Plačiau apie tai – Rūtos Lankininkaitės reportaže.


Šiame straipsnyje: Alytussenjorų darželis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių