Senajam baltų tikėjimui siekia valstybės pripažinimo

  • Teksto dydis:

Grupė įvairioms partijoms atstovaujančių parlamentarų siūlo Seimui valstybės pripažįstama netradicine religine organizacija paskelbti religinę bendriją „Romuva", kurios nariai išpažįsta senąjį baltų tikėjimą.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, argumentuojama, kad „Romuva" jau yra didžiausia Lietuvoje netradicinė religinė bendruomenė, vienijanti virš 5 tūkst. tikinčiųjų, o jos veikla glaudžiai susipynusi su senųjų tradicijų pažinimu, Lietuvos žmonių kultūriniu gyvenimu.

Ar valstybei pripažinti religinę bendriją, Seimas sprendžia gavęs Teisingumo ministerijos išvadą. „Išvadoje, kurią gavo mūsų komitetas, patvirtinama, kad „Romuva" atitinka įstatymų reikalavimus. Todėl Seimui siūlome apsispręsti", – sakė Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Valerijus Simulikas.

Gavusi valstybės pripažinimą bendrija galėtų sudaryti santuokas, įgytų teisę mokyti tikybos ir religinių apeigų valstybės ir savivaldybių mokyklose tikinčiųjų mokinių ar jų tėvų prašymu. Be to, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija suteikia Lietuvos tradicinėms ir valstybės pripažintoms religinėms bendruomenėms laiką transliuoti religines apeigas dvišaliuose susitarimuose numatytomis sąlygomis. Valstybės pripažintoms religinėms bendrijoms taikoma žemės mokesčio lengvata.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Kiėk suprantu visiėm trukumas išprusimo! Grybai jūs pagonis tikri buki šungrybiai!

Ne

Ne  portretas
Ne pripazinimo bet atstatymo lietuvis savo baltu tikejima igyja savo gimimu kaip ir piletybe tai du prigimtiniai dalykai kuriu is zmogaus niekas negali atimti

...

... portretas
Taip, laikas atsisakyt santuokų bažnyčiose.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių