Sekso paslaugų teikėjos buriasi kovai prieš smurtą

Pasaulinę kovos su smurtu prieš seksualinių paslaugų teikėjus dieną diskutuota, kaip pasiekti, kad gatvėje seksualines paslaugas teikiančios moterys patirtų kuo mažiau smurto.

ŽIV ir AIDS paveiktų moterų bei jų artimųjų asociacijoje „Demetra“ surengė susitikimą su gatvėje dirbančiomis moterimis, kurios patikino, jog prievarta ir smurtas yra viena iš aktualiausių problemų, su kuriomis šiandien susiduria sekso paslaugų teikėjai visame pasaulyje.

Moterys pasakojo jos dažnai tenka teikti paslaugas grubiems klientams iš kurių patiria prievartą, pažeminimą, šantažą, tačiau į policiją jos dėl to nesikreipiančios, nes nesitiki sulaukti pagalbos ir bijo, kad iš jų bus pasišaipyta. Dažnai joms pasakoma, kad pačios dėl to kaltos. Be to, pagal Lietuvos  administracinių pažeidimų kodeksą už seksualinių paslaugų teikimą jos gali būti nubaustos trijų–penkių šimtų litų bauda. Dažnai moteriai, teikiančiai seksualines paslaugas gatvėje, tai labai didelė suma.

Moterys teigė, jog anksčiau dirbdamos gatvėje turėjo tvirtesnius savipagalbos ryšius, – viena kitą informuodavo į kokius automobilius nesėsti, kokių klientų vengti. Tačiau pastaraisiais metais smurto atvejų padaugėjo, nes gatvėje pradėjo dirbti daug jaunų, priklausomų nuo narkotikų, merginų. Jos nesirūpina savo saugumu, sutinka su bet kokiais pasiūlymais, apgauna klientus.

Svarstant, kas galėtų padėti gatvėje dirbančioms moterims tapti saugesnėmis, nuspręsta visų pirma atnaujinti informaciją apie pavojingus klientus asociacijos „Demetra“ skelbimų lentoje. Taip pat steigti savitarpio pagalbos grupes, stengtis nedirbti naktimis, o dirbant turėti savigynos priemonių. Būtų saugiau, jeigu moterys dirbtų poromis, – su patikimomis partnerėmis.

Po susitikimo moterys kartu nusifotografavo su raudonais skėčiais – pasaulio sekso darbuotojų solidarumo simboliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PROSTITUTĖ

PROSTITUTĖ portretas
Pataisykite tekstą - gatvėje paslaugų neteikiam, o kur nusiveža klientas.

Bjaurojimas

Bjaurojimas portretas
Banditai kerštauja jaunajai kartai, todėl klampdina į pragarą. Yra valstybinių nusikaltėlių, pasikėsinusių į visuomeninį turtą, tai "mažus" žmones nori supurvinti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių