Šeimos mediacija – pagalba teisiniame ginče

Šeimos bendradarbiavimo advokatas Mindaugas Vaičiūnas skatina daugiau kalbėti apie šeimos mediaciją, kad visuomenė žinotų apie šią pagalbos rūšį.

„Šeimos mediacija – žmonių susitikimas, skirtas patiems ieškoti ir priimti sprendimus. Šiame susitikime dalyvauja trečias nešališkas žmogus, padedantis kalbėtis, išsiaiškinti. Esmė yra ta, kad žmonės patys priima sprendimus savo gyvenime, kurių paskui gali laikytis, nes jie yra geri – mūsų pačių sprendimai“, – sako specialistas.

Mediacija yra tik vienas iš būdų spręsti klausimus. M. Vaičiūno manymu, šiuo metu vis daugėja situacijų, kur žmonės tarpusavio sutarimu gali išspręsti rūpimus klausimus.

„Skirtumas tarp teismo sprendimo ir mūsų pačių sprendimo, ko gero, visų pirma, kad tai yra mano sprendimas ne kažkieno kito, man pateiktas, nuleistas sprendimas. Todėl jo laikymasis, vykdymas, motyvacija jo laikytis yra visiškai kita ir nepalyginama“, – pabrėžia šeimos bendradarbiavimo advokatas.

Advokatas pabrėžia, kad sprendimą konfliktinėse situacijose priimti nėra lengva, bet tikrai verta pastangų. Šeimos mediacijos specialistas dažnai padeda žmonėms priimti nelengvą sprendimą – išsiskirti ar gyventi kartu. Kiti dažniausi advokato sprendžiami klausimai: atskirai gyvenančių tėvų ginčai dėl vaikų, dalyvavimas vaikų gyvenime, kai jie kartu nebegyvena, taip pat kaimynų, klubų narių tarpusavio ginčai, darbdavio ir darbuotojo klausimai.

Išsamiau apie šeimos mediaciją – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių