Šeimos galės naudotis dar viena pagalbos priemone

  • Teksto dydis:

Socialinės apsaugos ir darbo ministrei Algimantai Pabedinskienei pasirašius priemonės „Kompleksinės paslaugos šeimai“ projektų finansavimo sąlygų aprašą, netrukus savivaldybės kartu su pačių atrinktais partneriais galės kreiptis dėl projektų, kuriais bus teikiamos pozityvios tėvystės mokymų, psichologinės konsultacijos, šeimos įgūdžių ugdymo ir kitos paslaugos šeimai, finansavimo.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, 2011 m. atlikus gyventojų surašymą Lietuvoje buvo užfiksuota 861,4 tūkst. šeimų, kurias sudarė 2,6 mln. asmenų. Kai kuriose iš jų patiriamos krizės dėl vaikų auklėjimo, skyrybų, šeimos ir darbo įsipareigojimų derinimo, netekčių, negalių ir kitų socialinės rizikos veiksnių, kuriems mažinti reikalinga įvairiapusė pagalba.

„Šioms problemoms spręsti būtinos kompleksiškai teikiamos paslaugos šeimai, tačiau iki šiol tokios paslaugos potencialiems gavėjams dažnai būdavo neprieinamos ar sunkiai prieinamos dėl didelio atstumo iki paslaugų teikimo vietų ar specialistų bei pačių paslaugų trūkumo. Mūsų tikslas – per savivaldybes, kurios geriausiai žino apie ten gyvenančių šeimų poreikius, per projektines veiklas sudaryti sąlygas šeimai gauti kompleksiškai teikiamas paslaugas, užtikrinant paslaugų prieinamumą kuo arčiau šeimos gyvenamosios vietos ir siekiant įgalinti šeimą įveikti iškilusius sunkumus ir krizes bei padėti derinti šeimos ir darbo įsipareigojimus“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė A. Pabedinskienė.

Tikimasi, kad įgyvendinus projektus 15 tūkst. asmenų gaus kompleksiškai teikiamas paslaugas šeimai, bus išplėtotos kompleksiškai teikiamos paslaugos šeimai savivaldybėje, pagerintas šių paslaugų prieinamumas ir kokybė.

Projektams įgyvendinti numatoma skirti iki 21,16 mln. eurų, iš kurių iki 19,16 mln. eurų sudarys Europos socialinio fondo lėšos, iki 2,00 mln. eurų  – valstybės biudžeto lėšos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių