Seimo rinkimuose jau balsavo per 7 tūkst. rinkėjų

Seimo rinkimuose trijose vienmandatėse apygardose savo valią jau pareiškė per 7 tūkst. rinkėjų

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, Seimo rinkimuose trijose vienmandatėse apygardose iš anksto bei specialiuosiuose paštuose jau balsavo 7138 arba 6,81 proc. šių apygardų rinkėjų.

Aktyviausiai per trečiadienį, ketvirtadienį ir penktadienį balsuota Biržų-Kupiškio apygardoje - ten savo valią pareiškė 2776 arba 7,86 proc. rinkėjų.

Ukmergės apygardoje balsavo 2266 arba 6,58 proc. rinkėjų, Zarasų-Visagino apygardoje balsavo 2096 arba 5,98 proc. rinkėjų.

Per pirmąsias dvi išankstinio balsavimo dienas savo valią buvo pareiškę 2165 arba 2,07 proc. visų rinkėjų skaičiaus.

Per tris išankstinio balsavimo dienas apygardų savivaldybėse bei apskričių centriniuose paštuose kitur Lietuvoje galėjo balsuoti tie rinkėjai, kurie sekmadienį negali atvykti į savo rinkimų apylinkę. Taip pat jau įvyko balsavimas specialiuosiuose paštuose. Čia balsuoja rinkėjai, kurie dėl sveikatos būklės ar amžiaus yra sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ar globos įstaigose, arba atlieka karo tarnybą, taip pat esantieji sulaikymo ar arešto įstaigose.

Šeštadienį vyksta balsavimas namuose. Balsuoti namuose gali tik šie rinkėjai: neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi rinkėjai, sulaukę 70 metų ir vyresni rinkėjai, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali atvykti rinkimų dieną į rinkimų apylinkę.

Seimo nario rinkimai trijose vienmandatėse apygardose vyks šį sekmadienį. Dėl trijų parlamentarų mandatų iš viso varžosi 37 politikai. Juos kelia 17 partijų, taip pat trys kandidatai surinko ne mažiau kaip tūkstantį jų kandidatavimą remiančių apygardos rinkėjų parašų ir išsikėlė savarankiškai. Daugiausiai - 14 - kandidatų registruota Ukmergės apygardoje, 12 - Zarasų- Visagino apygardoje, 11 - Biržų-Kupiškio apygardoje.

Zarasų-Visagino bei Biržų-Kupiškio apygardose rinkimų rezultatai panaikinti dėl nustatytų šiurkščių pažeidimų, o Ukmergėje naujas Seimo narys bus renkamas vietoj mirusio Juliaus Veselkos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pipiras

pipiras portretas
Na koks čia džiaugsmas,kad balsavo 7 t .rinkėjų.Mano supratimu tokie rinkimai teisingumo atžvilgiu yra neteisingi.Partijos kurios sužlugdė valstybės rengtus rinkimus tai pakartotiniai rinkimai turi būti apmokėti iš tų partijų biudžeto kurios sužlugdė rinkimus.Matome visur figūruoja dvi partijos Darbo , tvarka ir teisingumas,tai iš tų partijų sąskaitų turi būti ir apmokėta. rinkimai.Tokiu būdu partijos per savo nedorus narius pasiektų apsivalymą,pasiektų skaidrumą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių