Seimo rinkimuose galės balsuoti per 2,5 mln. Lietuvos piliečių

Seimo rinkimuose bei referendume dėl naujos atominės elektrinės statybų šią savaitę galės balsuoti per 2,5 mln. Lietuvos piliečių.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmadienį patvirtintuose galutiniuose rinkėjų sąrašuose įrašyti 2 mln. 579 tūkst. 466 rinkėjai.

Iš jų balsuoti užsienyje užsiregistravo 13 tūkst. 519 Lietuvos piliečių.Įstatymas numato, kad kiekvienas rinkimų teisę turintis Lietuvos pilietis turi būti įrašytas į rinkėjų sąrašus ir niekas negali būti įrašytas į rinkėjų sąrašą kelis kartus.

Didžiausios apygardos, kuriose - per 40 tūkst. rinkėjų, yra Justiniškių ir Karoliniškių sostinėje bei Širvintų-Vilniaus, mažiausios - apie 29 tūkst. rinkėjų turinčios Centro ir Kalniečių Kaune, Ignalinos-Švenčionių, Akmenės-Joniškio apygardos.

Palyginti su pastaraisiais visuotiniais rinkimais 2011 metų vasarį į savivaldybių tarybas, rinkėjų skaičius šiuose Seimo rinkimuose mažėja 58 tūkst. 267 piliečiais.Palyginti su 2008 metų Seimo rinkimais, šiuose balso teisę turi 116 tūkst. 624 piliečiais mažiau.

Seimo rinkimuose spalio 14 dieną dėl mandatų kovos 17 partijų ir viena keturių partijų koalicija, iš viso į Seimą pretenduoja beveik 2 tūkst. kandidatų. Tuo pačiu vyks ir patariamasis referendumas dėl naujos atominės jėgainės statybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių