Seimo pirmininkė I.Degutienė: gerbiu vyro nuomonę

Seimo pirmininkė Irena Degutienė sako gerbianti sutuoktinio Gedimino Degučio nuomonę, kurią išsakydamas naujame interviu jis nevengė ypač aštrių žodžių.

„Mano vyro yra kaip Lietuvos piliečio nuomonė ir jo nuomonę tikrai gerbiu“, - interviu Žinių radijui trečiadienį sakė parlamento vadovė, priminusi, kad Sibire gimęs jos vyras gynė šalies parlamentą 1991 metų sausio 13-ąją.

„Tai žmogus, kuris turi labai stiprų vertybinį pradą, ir aš galiu į tą žmogų bet kada atsiremti. Tai yra jo nuomonė ir aš ją gerbiu“, - kalbėjo I.Degutienė.

Tai ji sakė žurnalisto paklausta apie G.Degučio interviu alfa.lt išsakytą palyginimą, kad koalicijos partneriai liberalcentristai elgiasi kaip „laisvo elgesio merginos, kiekvienoj valdžioj vis prisiplaka prie valdančiųjų, tai prie socdemų, tai prie konservatorių“.

Interviu G.Degutis taip pat įžeidžiamai atsiliepė apie Valstybės saugumo departamento vadovą Gediminą Griną, pavadinęs jį „gaidžio sindromą turinčiu generolu“.

Seimo pirmininkė pabrėžė, kad jos sutuoktinis, vadovaujantis Vilniaus universiteto Santariškių klinikų Centro filialui, yra laisvas žmogus laisvoje šalyje, todėl turi teisę laisvai reikšti savo nuomonę. Ji nemano, kad vyro išsakyta nuomonė turėtų apsunkinti jos darbą.

„Man atrodo, kad jeigu mes gyvename demokratinėje valstybėje, tai nežiūrint, kad Gediminas Degutis yra mano sutuoktinis, bet jis kaip Lietuvos pilietis turi savo nuomonę ir gali ją laisvai reikšti. Aš turiu galbūt šiek tiek kitokį matymą, kitokią kalbėjimo manierą, o jis yra laisvas laisvos Lietuvos pilietis ir turi teisę savo mintis reikšti taip, kaip jis ir išreiškė. Jis negyvena tarybinėj Lietuvoj“, - vėliau trečiadienį BNS sakė I.Degutienė.

Ji sutiko, kad „vyras kartais kategoriškai kalba“ bet „tam turbūt turi pagrindo“. Anot jos, tremtyje gimusį ir visą sovietmetį antrarūšiu laikytą žmogų dabartiniai procesai valstybėje labai jaudina ir žeidžia.

„Todėl toks ir interviu“, - paaiškino parlamento vadovė.


Šiame straipsnyje: Irena Degutienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

jadzė

jadzė portretas
gaidys gaidį iį tolo mato

x

x portretas
Laika į pensiją

gintas

gintas portretas
ZINOMA KAD GERBIATE VYRO NUOMONE, NES SAVO JUK NETURITE, KIEK SYKIU KEITETE SAVO POZIURI PEDOFILIJOS BYLOJE, KODEL NEGYNETE SAVO SEIMOS ORUMO TEISME DEL SNORO-MATYT NESATE TIKRA KAS JUS TEISUS, PACIO SNORO NACIONALIZAVIMO IR BANKROTO KLAUSIMU-JOKIOS JUSU POZICIJOS-NORIU PRIMINTI JUK JUS VIS DAR ANTRAS ZMOGUD VALSTYBEJE, KODEL JUSU TOKS POZIURIS DEL FNTT VADOVU IR PALACIO, KODEL JUS NELEIDZIATE TAI NUSPRESTI TEISMUI, O JUS SEIMO PIRMININKE TOLERUOJATE POLITIKU TEISMA-CIA TAI TIKRAI APKALTA KVEPIA, KAIP BEJE IR KUBILIUI
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių