Seimo pirmininkas į Konstitucinį Teismą siūlo skirti teisėją G. Godą

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis į Konstitucinį Teismą siūlo skirti šiuo metu Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėju dirbantį Gintarą Godą.

Teisės mokslų daktaras G.Goda 2002–2005 metais dirbo Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo, o nuo 2005 metų – Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėju, anksčiau yra buvęs Vyriausiosios rinkimų komisijos nariu.

Seimo pirmininko biuro išplatintame pranešime pažymima, kad G.Goda buvo naujojo Baudžiamojo proceso kodekso rengimo darbo grupės narys, įstatymų ir kitų teisės aktų, reglamentuojančių turto arešto tvarką, nuostatoms išnagrinėti ir reikiamų teisės aktų projektams parengti darbo grupės narys.

G.Goda dėsto Vilniaus universiteto Teisės fakultete, yra šio fakulteto Kriminalistikos ir baudžiamojo proceso katedros docentas. Paskelbė mokslinių straipsnių, yra Baudžiamojo proceso kodekso komentaro bendraautoris, Baudžiamojo proceso kodekso komentaro II dalies mokslinis redaktorius.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė į KT teisėjus pateikė Vilniaus universiteto teisės profesorės Daivos Petrylaitės kandidatūrą, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Rimvydas Norkus savo ruožtu į KT teisėjus siūlo LAT teisėjos Janinos Stripeikienės kandidatūrą.

Teisininkės išsilavinimą įgijusi Vilniaus universitete D.Petrylaitė akademinį darbą Vilniaus universitete dirba jau daugiau kaip 15 metų. Šiuo metu ji yra Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Privatinės teisės katedros profesorė. Savarankiškai arba kaip bendraautorė D.Petrylaitė yra paskelbusi daugiau negu 40 mokslinių straipsnių, monografijų, parašiusi vadovėlių, kitų mokomojo pobūdžio leidinių, teigia Prezidentūra.

J.Stripeikienė jau 36 metus dirba teisėjos darbą, iš jų – 26 metus aukščiausiųjų grandžių teismuose. „Ji vertinama kaip plačios erudicijos, aukštos profesinės kvalifikacijos ir nepriekaištingos reputacijos teisininkė“, – pasirašytame teikime teigė R.Norkus.

J.Stripeikienė turi ir ilgametę akademinę patirtį, ji dėstė M.Romerio universitete, yra Vilniaus universiteto Teisės fakulteto socialinė partnerė, vadovaujanti valstybinių egzaminų komisijai, nuolatinė Teisėjų mokymo centro lektorė, daugelio mokslinių-praktinių konferencijų dalyvė. J.Stripeikienė vykdė ekspertinę veiklą Lietuvoje ir tarptautinėse organizacijose, aktyviai dalyvauja teisėkūroje rengiant teisės aktų projektus, juos vertinant.

KT sudaro devyni teisėjai, skiriami devyneriems metams, vienai kadencijai. Teisėjus skiria Seimas iš kandidatų, kuriuos pateikia Lietuvos prezidentė, Seimo pirmininkas ir Lietuvos Aukščiausiojo   Teismo  pirmininkas.

Teisėjais gali būti skiriami nepriekaištingos reputacijos Lietuvos piliečiai, turintys aukštąjį teisinį išsilavinimą ir ne mažesnį kaip dešimties metų teisinio ar mokslinio pedagoginio darbo pagal teisininko specialybę stažą.


Šiame straipsnyje: Gintaras GodaKTKT teisėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

svarbiausia

svarbiausia portretas
kad butu teisingas ir pareigingas ir nei 1 is buvusiu /prisidirbusiu/...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių