Seimo naujokai mokosi dirbti už uždarų durų

Kadenciją baigiančio Seimo vadovybė stengiasi apsaugoti būsimuosius parlamentarus nuo žiniasklaidos dėmesio.
 
Pirmadienį naujos kadencijos Seimo nariams prasidėjo mokymai apie įstatymų leidybos procesą, parlamento kanceliarijos darbo tvarką, plenarinių posėdžių salėje naudojamą techniką. Mokymai vyksta naujojoje, prieš metus pastatytoje Seimo plenarinių posėdžių salėje.
 
Į mokymus susirinko vos dvi-trys dešimtys naujojo Seimo narių, nors į būsimos kadencijos parlamentą išrinkta beveik septynios dešimtys naujokų. Didžiąją dalį susirinkusiųjų sudarė Arūno Valinsko vadovaujamos Tautos prisikėlimo partijos nariai, nors pats šios partijos lyderis nepasirodė.
 
Mokymų darbotvarkėje numatyta Seimo kanclerio Gintauto Vilkelio įvadinė kalba, pusantros valandos skiriama susipažinimui su plenarinių posėdžių salėje veikiančia kompiuterine registravimosi ir balsavimo technika, dar pusvalandis – Seimo kanceliarijos darbo tvarkai ir specifiniams projektų registravimo bei svarstymo klausimams.
 
Į Seimo rūmus atvyko ne tik parlamento naujokai, bet ir žurnalistai, norėję papasakoti visuomenei apie tai, kaip būsimiesiems parlamentarams sekėsi įsigilinti į būsimą darbą. Tačiau žiniasklaidos atstovai nebuvo į salę įleisti nei fotografuoti ar filmuoti renginio, nei jo stebėti.
 
Taip esą praėjusią savaitę nusprendė dabartinio, kadenciją baigiančio Seimo valdyba. Apie tai informavo Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas. Sprendimas motyvuotas tuo, kad Seimo naujokai nesiblaškydami per palyginti trumpą laiką susipažintų su parlamento darbo tvarka.
 
Dauguma kalbintų Seimo naujokų neprieštaravo tam, kad jie „netrikdomi galėtų įeiti į vėžes“.
 
Praėjusią savaitę paskelbdamas apie numatomus mokymus Seimo kancleris G.Vilkelis žiniasklaidai tvirtino, kad mokymai parlamento naujokams bus atviri. „Kviečiame atvykti ir stebėti iš plenarinių posėdžių salės balkono. Galite ir fotografą atsivesti“, - tuomet sakė jis.
 
Tačiau per kelias dienas Seimo vadovybės nuomonė pasisuko 180 laipsnių kampu ir žurnalistai tapo nebepageidaujami mokymuose.
 
Trečiadienį turėtų būti surengtas papildomas mokymų „raundas“.


Šiame straipsnyje: Seimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių