Seimo narys J. Džiugelis – saviizoliacijoje: atskleidė, kas padeda nepalūžti

  • Teksto dydis:

Seimo narys Justas Džiugelis – saviizoliacijoje. Savo feisbuko paskyroje jis pranešė, kad turėjo didelės rizikos sąlytį su savo padėjėju, kuriam nustatytas COVID-19.

„COVID-19 ir vėl pasibeldė į mano duris.

Atsakingai laikiausi karantino taisyklių – į parduotuves nėjau, miesto eglute grožėjausi ekrane, o iš namų išvažiuodavau tik į darbą ir tai tik tuomet, kai buvo būtina. Tačiau Madam Fortūnai, matyt, pasirodė, kad mano gyvenime trūksta iššūkių, nes paaiškėjo, kad vienam iš padėjėjų nustatytas COVID-19. Su juo turėjau didelės rizikos sąlytį“, – rašo J.Džiugelis.

Jis teigia, kad jokių simptomų kol kas nejaučia, saviizoliacija jam  taip pat ne naujiena, tad mano, buityje didelių pokyčių nebus.

„Vis dėlto, ši situacija tapo savotišku trigeriu. Žinau, kad ir kitiems aktyvų gyvenimo būdą gyvenantiems žmonėms karantinas tapo išbandymu. Todėl nusprendžiau pasidalinti savo atrastu būdu, padedančiu kovoti su pandemijos sukeltu stresu.

Man nepalūžti, o dažnai ir pasiekti užsibrėžto tikslo, padeda kartojami žodžiai: Aš užsispyręs. Aš užsispyręs. Aš užsispyręs! Suprantu, tai gali skambėti keistokai, tačiau kažkada būtent šie žodžiai išgelbėjo man gyvybę.

Prieš šešerius metus sirgau itin sunkiu plaučių uždegimu. Vienos procedūros metu ėmiau dusti ir žinojau, jog mirštu. Tai nutolstant, tai vėl sugrįžtant sąmonei, ėmiau melstis, bet, dėl deguonies stokos vis  pamiršdavau maldos žodžius. Tą akimirką sugebėjau kartoti vienintelę mantrą: „Aš užsispyręs!” Būtent ji suteikė man stiprybės nepasiduoti ir kovoti dėl galimybės gyventi. Ir žinote, šie žodžiai suveikė tada. Jie padeda ir dabar - kaskart, kai Madam Fortūna mėgina mane parklupdyti“, - rašo Seimo narys.

Jis teigia, kad šie žodžiai nebūtinai padės ir kitiems, bet kiekvienas gali atrasti savus, padedančius nepasiduoti likimo įnoriams. Anot J.Džiugelio, pamėginti verta, nes sudėtingose situacijose psichikos sveikata ne mažiau svarbi, nei fizinė.

„Žinoma, šis patarimas nėra „stebuklingas“, bet ir nekainuoja, skirtingai nuo vieno šarlatano pardavinėjamo vandens. Jei jaučiate, kad patys visgi nesusitvarkote su užplūdusiomis emocijomis, būtinai kreipkitės į specialistus ir ieškokite pagalbos.

Būkite sveiki ir stiprūs tiek fiziškai, tiek ir psichologiškai!

P.S. Tikiu, kad ir šįkart Madam Fortūnai nepaeis“, – įrašą baigia J.Džiugelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Landbergiux

Landbergiux portretas
Pastumdo su vežimėliu ir orgazmas.

Čiučius

Čiučius portretas
Šventas Viktoro vanduo ne tokius invalidus ant kojų pastatė. O, kaip žinantys sako, kad sveikam kūne - sveikas protas.

tulpes@lrpk.lt

tulpes@lrpk.lt portretas
Kai negali pasakyti pats kokios nesamones , tai susirandi koki invalda ir liepi jam tai pasakyti.Taigi niekam nepaslaptis, kad pas musu invalidams visi protingai palinksi ir pritaria
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių