Seimo nariai per ketvirtį parlamentinei veiklai išleido 800 tūkst.

Paskutinį praėjusių metų ketvirtį parlamentini veiklai Seimo nariai išleido 803 tūkst. 669 litus.

Ketvirčio viduryje lapkritį keitėsi Seimo kadencija, tad kartu pateikiamos ir buvusių parlamentarų, ir naujai atėjusių išlaidos spalio-gruodžio mėnesiais.

Iš viso Seimo nariai per šį laikotarpį savo darbo reikmėms galėjo skirti 6479 litus. Parlamento naujokai ar grįžę po pertraukos galėjo pretenduoti į maždaug pusę šios sumos, kaip ir neišrinkti naujai kadencijai.

Kaip rodo Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pateikiama išlaidų suvestinė, didesnė dalis visą ketvirtį mandatą turėjusių parlamentarų išnaudojo visas ar didžiąją dalį galimų lėšų.

Tarp taupiausiųjų tradiciškai išlieka konservatorė Irena Degutienė, kurios išlaidos per ketvirtį siekė 490 litų - vizitinėms kortelėms, kanceliarinėms prekėms, telekomunikacijai.

Į naują parlamentą nekandidatavusio konservatoriaus Česlovo Stankevičiaus išlaidos sudarė 124 litus, visos jos buvo banko sąskaitos aptarnavimo mokestis. Ankstesnius ketvirčius Č.Stankevičius parlamentinei veiklai valstybės pinigų iš viso neleido.

Naujai kadencijai išrinktų parlamentarų išlaidos savo pobūdžiu nesiskiria nuo senbuvių - didesnė dalis tenka automobilių nuomos, eksploatavimo išlaidoms, tačiau kai kurių parlamentarų suvestinėse nemažos sumos figūruoja ir pašto ar kanceliarijos prekių išlaidoms.

Savarankiškai išrinktas Linas Balsys per tūkstantį litų skyrė kanceliarinėms prekėms, „Drąsos kelio“ partijos atstovė Neringa Venckienė šioms reikmėms išleido 1399 litus. „Tvarkietis“ Kęstutis Bartkevičius apie tūkstantį litų išleido pašto prekėms ir paslaugoms, socialdemokratas Artūras Skardžius - 1775 litus, „darbietis“ Šarūnas Birutis - 1900 litų, o „darbiečio“ Petro Čimbaro išlaidos pašto prekėms ir paslaugos siekė 2,7 tūkst. litų.

Viešosios informacijos rengėjų paslaugos 1,4 tūkst. litų atsiėjo socialdemokratui Arvydui Mockui, 1,2 tūkst. viešosios informacijos rengėjams ar skleidėjams sumokėjo „darbietis“ Raimundas Paliukas, 1,2 tūkst. litų gėlėms ir suvenyrams išleido „darbietė“ Audronė Pitrėnienė.

Kai kurie parlamentarai nemažas suma skyrė periodinių leidinių ir laikraščių prenumeratai: konservatorė Vilija Aleknaitė-Abramikienė - 1474 litus, socialdemokratas Juozas Olekas - 1346 litus, socialdemokratas Juras Požela - 883 litus, konservatorius Antanas Matulas - 849 litus, konservatorius Kazys Starkevičius - 713 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

premjeras

premjeras portretas
seimo veltedziams dar reikia atlyginimo ir kanceliariniu islaidu?! kas antras milijonierius arba juo tampa i kadencijos gala...aisku, jeigu prie europos pinigu prikisa knysle...

Ona

Ona portretas
venckiene jau tiek isleido pinigu? Neringute skubek,griebk kol gali,nes po apkaltos ir prie lovio neprilysi,Skubek ,skubek.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių