Seimo kontrolierius užkirto kelią Seliovinio ežero privatizavimui

  • Teksto dydis:

Savo iniciatyva atlikęs tyrimą dėl Lazdijų rajone esančio Seliovinio ežero privatizavimo, Seimo kontrolierius Augustinas Normantas pasiūlė Nacionalinei žemės tarnybai imtis priemonių, kad šis ežeras nebūtų privatizuotas.

„Seliovinio ežeras yra priskirtas rekreacinei teritorijai, t. y. valstybinės reikšmės paviršiniams vandens telkiniams, todėl vadovaujantis Žemės ir Žemės reformos įstatymų nuostatomis, reglamentuojančiomis, kad vandens telkiniai neprivatizuojami, jei jie priskirti valstybinės reikšmės vidaus vandenims, negali būti privatizuojamas“, – savo išvadose pažymėjo Seimo kontrolierius.

Jis nustatė, kad 2013 metais patvirtintame Kučiūnų kadastro vietovės žemės reformos žemėtvarkos projekte į Seliovinio ežerą numatyta atkurti nuosavybės teises. Tačiau tuo metu šis vandens telkinys jau buvo įtrauktas į Išperkamų ir neprivatizuojamų vandens ūkio paskirties žemės sklypų, priskiriamų rekreacinėms reikmėms, sąrašą.

Pritardama Seimo kontrolieriaus rekomendacijoms, Nacionalinė žemės tarnyba pavedė Lazdijų skyriui nebevykdyti šio ežero privatizavimo.

„Nacionalinė žemės tarnyba ir Lazdijų rajono savivaldybė turi imtis priemonių, kad ateityje pareigūnai derindami žemėtvarkos projektus įvertintų visas aplinkybes, turinčias reikšmės derinamiems projektams – savo pareigas jie atliktų atidžiai ir rūpestingai, vadovautųsi teisės aktų reikalavimais“, – pranešime spaudai cituojamas A.Normantas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA  NA portretas
ačiu už gerą darbą ,lietuvai ,,,sėkmės ,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių