Seimo kontrolieriai mokys ginti savo teises

Seimo kontrolierių įstaiga pradeda dviejų savaičių susitikimų su gyventojais programą, skirtą Tarptautinei žmogaus teisių dienai paminėti.

Programa siekiama informuoti žmones apie jų teises ir galimybes jas ginti, praneša Lietuvos radijas. Tyrimų duomenys rodo, kad daugiau nei pusė šalies gyventojų pasigenda informacijos apie savo teises.

Seimo kontrolierių įstaigos vadovas Romas Valentukevičius sako, kad daugiausia skundų gaunama dėl valdžios institucijų pareigūnų piktnaudžiavimo.

„Seimo kontrolieriai paskutinę lapkričio savaitę ir pirmą gruodžio savaitę lankysis įvairiuose Lietuvos miestuose ir rajonuose, susitiks su gyventojais, pareigūnais ir kalbės žmogaus teisių pažeidimų klausimais. Bus informuojama, kur žmonės turėtų kreiptis, kad galėtų ginti savo teises.

Daugiausia skundų gaunama dėl valstybės valdžios ir savivaldybės pareigūnų piktnaudžiavimo. Daug nusiskundimų gaunama nuosavybės įstatymų klausimais. Nemažai gaunama dėl policijos pareigūnų veiksmų, padaugėjo nusiskundimų aplinkos apsaugos, sveikatos apsaugos klausimais“, – Lietuvos radijui sakė R.Valentukevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių